Yumbo: winkelen en uitgaan

Yumbo is een centrum in Playa del Ingles van vier lagen dat bestaat uit vele winkeltjes, restaurants en bars. Het uitgaansleven hier is vooral bekend bij de LGBTQ+ gemeenschap, maar natuurlijk kan iedereen hier aansluiten voor een lekker drankje en een gezellige avond uit. Qua uiterlijk kan het gebouw misschien wel een opknapbeurt gebruiken, maar er zijn een aantal restaurants waar je terecht kun om heerlijk te eten. Daarnaast kun je hier dus terecht voor een avond gezellig stappen. Er zijn een aantal echte feestcafé’s maar je kunt er ook naar een club. Bovendien worden hier jaarlijks leuke evenementen georganiseerd zoals de gay pride, winterpride en carnaval. In de Yumbo kom je ook de nodige vrijgezellenfeesten tegen!

Winkelen

Yumbo Centro Commercial is opgericht in 1982 en bestaat uit vier verdiepingen waar ongeveer 200 winkels, restaurants en bars te vinden zijn. Niet alle locaties zijn altijd bezet, je ziet er ook wel leegstand.

De meeste winkels die je vindt in het Yumbo centrum zijn gericht op toeristen. Je kunt hier dan ook een breed scala aan souvenirs kopen. Ook heb je er een aantal kledingwinkels zoals Why not? Je hebt er een juwelier en ook een parfumwinkel, waar je vaak goede deals kunt krijgen. Je vindt er ook en Spar supermarkt voor je dagelijkse boodschappen.

Lees hier alles over winkelen op Gran Canaria.

Restaurants in Yumbo

Er zijn enkele tientallen restaurants in Yumbo te vinden. Ook hier richten de meeste zich op toeristen. Dit betekent niet altijd dat het eten slecht is, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. Het gaat vooral om een goede basis maaltijd tegen een schappelijk prijs.

Twee van de grootste en bekendste restaurants in Yumbo centrum zijn het Italiaansee Ristorante Gio en het Restaurant Tropicana.

Ook kun je er genieten van internationale keukens zoals bij Tandoori Dhaba Indian Cuisine en restaurant Thailandia.

Bars in Yumbo

Naast het winkelen staat Yumbo vooral bekend om de uitgaansmogelijkheden. Je hebt hier verschillende bars en clubs die tot in de late uurtjes open zijn. Een paar populaire plekken om in de zomer van 2024 te bezoeken zijn:

Eiffel Bar
Leuke plek om een cocktail te drinken. Vooral de vriendelijkheid van het personeel springt er echt uit!

The Corner Cocktail Bar
Iets luxere bar waar je heerlijk cocktails kunt drinken. De prijzen liggen hier wel wat hoger dan op andere plekken.

Lees hier alles over uitgaan op Gran Canaria!

Drag shows

Een van de entertainment shows die je kunt bezoeken in het Yumbo centrum zijn drag shows. Er zijn meerdere locaties zoals Sparkles showbar en Ricky’s Cabaret bar waar je terecht kunt voor een avondvullende varieté show van dans, muziek en comedy. De meeste voorstellingen zijn gratis en drank kunnen je tegen een gereduceerd tarief kopen. Kom wel op tijd, want vooral tijdens het hoogseizoen in juli en augustus kan het druk zijn bij de drag shows.

Drag show Gran Canaria

Gay scene

Yumbo is met uitstek de plek voor de gay scene op het eiland Gran Canaria. Het is een plek waar de hele LGBTQA+ gemeenschap zich (hopelijk) welkom voelt. Maar natuurlijk is het ook voor hetero personen. Een paar specifieke gay bars en gay clubs zijn:

Mantrix disco

Als andere bars hun deuren sluiten, gaat Mantrix open. Hier vind je een leuke dansvloer, lekkere cocktails en ook een terras. Mantrix is in het hoogseizoen elke dag of eigenlijk nacht geopend tussen 2:00 en 6:00 uur.

Mykonos Bar

De grootste gay bar van Yumbo is de Mykonos Bar. Hier vind je populaire muziek, video schermen en een dansvloer. Daarnaast is er een cruising gedeelte (alleen voor mannen). Je vindt de Mykonos bar op de vierde verdieping en de bar is alle dagen van de week geopend van 23:00 tot 3:30 uur.

Tom’s Cruising Bar

Een leuke woordspeling waaruit je meteen kunt opmaken dat ook dit een cruising bar is. Hier kunnen mannen elkaar ontmoeten voor een spannende nacht.

Ligging

Je vindt Yumbo tussen Maspalomas en Playa del Inglés in. Het is dan ook vanuit beide plaatsen goed te bereiken. Vaak kun je er met een korte wandeling naar toe lopen, maar je kan ook voor een paar euro een taxi pakken.

Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link