Vliegveld Gran Canaria

Gran Canara is een eiland, het zal je dan ook niet verbazen dat het makkelijkste is om er met het vliegtuig naar toe te gaan. Er is slechts één vliegveld welke aan de oostkant van het eiland ligt. In het Spaans heet het vliegveld Aeropuerto de Gran Canaria. Daarnaast staat het ook bekend onder de naam Las Palmas Airport (vandaar de code LPA airport) en onder de oude naam Gando Airport.

Er is slechts één terminal verdeeld over twee etages. Het vliegveld is opgedeeld in vier zones waarbij er twee zijn voor vluchten van en naar Europese en Schengen landen, eentje voor vluchten naar de andere Canarische Eilanden en een zone voor intercontinentale vluchten. Er komen gemiddeld 10 miljoen passagiers per jaar.

Klik hier voor de officiële website van Vliegveld Gran Canaria.

Nederlandse vliegmaatschappijen die vliegen op Gran Canaria Airport

In Nederland kun je vanuit verschillende luchthavens en met verschillende vliegmaatschappijen naar het eiland vliegen. De gemiddelde duur van een vlucht is 4 tot 4,5 uur. Op Gran Canaria is het één uur vroeger, waardoor je weer een uurtje wint bij aankomst.

Schiphol: Transavia en Ryanair.

Vluchten naar de andere Canarische eilanden

Je kunt de andere Canarische eilanden per boot bezoeken maar ook per vliegtuig. Hiervoor kun je een vlucht boeken bij de lokale vliegtuigmaatschappijen Binter en CanaryFly.

Vervoer van en naar de luchthaven

Van en naar het vliegveld kun je op verschillende manieren, afhankelijk van je budget en de tijd die je hebt. Als je een pakketreis geboekt hebt dan is er vaak een transfer met bus bij inbegrepen. Heb je je vlucht en/of accommodatie los geboekt, dan moet je vaak zelf voor het vervoer van en naar het vliegveld zorgen. De mogelijkheden zijn:

Taxi

Relatief goedkoop als je het vergelijkt met de Nederlandse prijzen. De taxi’s hebben een vaste standplaats voor het vliegveld. Let er echter op dat je bij een erkende taxi instapt, op weg naar buiten staan soms ook snorders.

Bus

Gran Canaria is voorzien van een goed busnetwerk, er zijn dan ook verschillende lijnen die je naar het vliegveld brengen. Lees hier alles over de bus.

Shuttle

Sommige hotels bieden ook een shuttle aan en wachten dat op je op het vliegveld. Laat je hierbij informeren door het hotel en probeer ook de prijzen met de taxi te vergelijken zodat je niet onnodig teveel betaalt!

Autoverhuur

Een andere populaire vorm van transport van en naar het vliegveld is met “eigen” auto. In de terminal zijn er verschillende bedrijven waar je een auto kunt huren.

Parkeren bij het vliegveld

Wil je parkeren bij de luchthaven van Gran Canaria? Dan heb je twee opties. Parkeren P1 is de standaard, daarnaast is er P2 voor langparkeren. Als je wilt kun je voor beide vooraf een reservering maken.

Landing Gran Canaria

De landing op het vliegveld van Gran Canaria staat erom bekend dat het niet de makkelijkste is. De landingsbaan is kort en vaak moet er een scherpe bocht vooraf gemaakt worden. Bovendien kan het er flink waaien. Al met al heb je kans op een landing die net wat minder smooth is dan dat je misschien gewend bent. Echter de meeste piloten weten dit en proberen daarom de landing zo comfortabel mogelijk in te zetten.

Ligging vliegveld Gran Canaria

Het vliegveld ligt ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas. Het is aan de oostkant van het eiland.

Door de ligging van de landingsbaan en de aanvliegroute kan het voorkomen dat de landing minder prettig is. De piloot moet in korte periode snel dalen en bovendien staat er vaker een sterke wind aan de oostkant van het eiland. Hierdoor kan de daling schokkerig verlopen. De piloten zijn dit echter gewend waardoor het elke   keer weer goed gaat.

Afstanden

Gran Canaria is een relatief klein eiland. Hierdoor zijn de meeste plekken – ondanks dat er maar één vliegveld is – na landing snel te bereiken. De meest populaire steden bereik je via de enige snelweg op het eiland, de GC-1.

 • Las Palmas: ongeveer 19 km.
 • Playa del Ingles:
 • Puerto Rico:

In de terminal zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar waaronder:

 • Gratis wifi
 • Duty free winkels
 • Restaurants en barretjes
 • Pinautomaat
 • Wisselkantoor
 • Medische post
 • Kinderhoek om te spelen
 • Kapel

Nederlandse luchthavens vanaf waar je naar Gran Canaria kunt vliegen:

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK

Veelgestelde vragen

Hoeveel vliegvelden heeft Gran Canaria?

Gran Canaria heeft slechts één vliegveld.

Hoe lang is het vliegen naar Gran Canaria?

Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Gran Canaria vliegen en de vliegduur is ruim 4,5 uur. Ook vanuit Eindhoven en Rotterdam/Den Haag kun je rechtstreeks naar Gran Canaria vliegen.