Vliegveld Gran Canaria

Las Palmas Airport

Gran Canara is een eiland, het zal je dan ook niet verbazen dat het makkelijkste is om er met het vliegtuig naar toe te gaan. Er is slechts één vliegveld welke aan de oostkant van het eiland ligt. In het Spaans heet het vliegveld Aeropuerto de Gran Canaria. Daarnaast staat het ook bekend onder de naam Las Palmas Airport (vandaar de code LPA) en onder de oude naam Gando Airport.

Er is slechts één terminal verdeeld over twee etages. Het vliegveld is opgedeeld in vier zones waarbij er twee zijn voor vluchten van en naar Europese en Schengen landen, eentje voor vluchten naar de andere Canarische Eilanden en een zone voor intercontinentale vluchten. Er komen gemiddeld 10 miljoen passagiers per jaar.

Klik hier voor de officiële website van Vliegveld Gran Canaria.

Nederlandse vliegmaatschappijen die vliegen op Gran Canaria Airport

In Nederland kun je vanuit verschillende luchthavens en met verschillende vliegmaatschappijen naar het eiland vliegen. De gemiddelde duur van een vlucht is 4 tot 4,5 uur. Op Gran Canaria is het één uur vroeger, waardoor je weer een uurtje wint bij aankomst.

Schiphol: Transavia en Ryanair.

Vluchten naar de andere Canarische eilanden

Je kunt de andere Canarische eilanden per boot bezoeken maar ook per vliegtuig. Hiervoor kun je een vlucht boeken bij de lokale vliegtuigmaatschappijen Binter en CanaryFly.

Transport van en naar vliegveld

Van en naar het vliegveld kun je op verschillende manieren, afhankelijk van je budget en de tijd die je hebt. Als je een pakketreis geboekt hebt dan is er vaak een transfer met bus bij inbegrepen. Heb je je vlucht en/of accommodatie los geboekt, dan moet je vaak zelf voor het transport van en naar het vliegveld zorgen. De mogelijkheden zijn:

Taxi

Relatief goedkoop als je het vergelijkt met de Nederlandse prijzen. De taxi’s hebben een vaste standplaats voor het vliegveld. Let er echter op dat je bij een erkende taxi instapt, op weg naar buiten staan soms ook snorders.

Bus

Gran Canaria is voorzien van een goed busnetwerk, er zijn dan ook verschillende lijnen die je naar het vliegveld brengen. Lees hier alles over de bus.

Shuttle

Sommige hotels bieden ook een shuttle aan en wachten dat op je op het vliegveld. Laat je hierbij informeren door het hotel en probeer ook de prijzen met de taxi te vergelijken zodat je niet onnodig teveel betaalt!

Autoverhuur

Een andere populaire vorm van transport van en naar het vliegveld is met “eigen” auto. In de terminal zijn er verschillende autoverhuurbedrijven.

Ligging vliegveld Gran Canaria

Het vliegveld ligt ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas. Het is aan de oostkant van het eiland.

Door de ligging van de landingsbaan en de aanvliegroute kan het voorkomen dat de landing minder prettig is. De piloot moet in korte periode snel dalen en bovendien staat er vaker een sterke wind aan de oostkant van het eiland. Hierdoor kan de daling schokkerig verlopen. De piloten zijn dit echter gewend waardoor het elke   keer weer goed gaat.

Afstanden

Gran Canaria is een relatief klein eiland. Hierdoor zijn de meeste plekken – ondanks dat er maar één vliegveld is – na landing snel te bereiken. De meest populaire steden bereik je via de enige snelweg op het eiland, de GC-1.

 • Las Palmas: ongeveer 19 km.
 • Playa del Ingles:
 • Puerto Rico:

In de terminal zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar waaronder:

 • Gratis wifi
 • Duty free winkels
 • Restaurants en barretjes
 • Pinautomaat
 • Wisselkantoor
 • Medische post
 • Kinderhoek om te spelen
 • Kapel