Snorkelen op Gran Canaria: De beste plekken en tips

Als je op zoek bent naar een geweldige snorkelervaring, dan moet je snorkelen op Gran Canaria zeker overwegen! Dit Canarische eiland heeft een aantal van de beste snorkelplekken in Europa, met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven. Of je nu een beginner bent of een ervaren snorkelaar, er is voor elk wat wils op Gran Canaria.

Highlights

 • Gran Canaria heeft enkele van de beste snorkelplekken in Europa, met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven.
 • El Cabrón, Tufia, Puerto de Mogán en Sardina del Norte zijn enkele van de populaire snorkelplekken op Gran Canaria.
 • De beste snorkelplekken zijn afhankelijk van het niveau van de snorkelaar en de gewenste ervaring.

5x de beste plekken om te snorkelen op Gran Canaria

Gran Canaria heeft veel snorkelplekken om uit te kiezen. De beste plekken zijn afhankelijk van je niveau als snorkelaar en de gewenste ervaring. Een aantal plekken met een interessante onderwaterwereld hebben we weggelaten omdat deze beter aansluiten bij duiken en wanneer je meer ervaring hebt. Hieronder hebben we vijf van de populairste plekken om te snorkelen voor je op een rijtje gezet.

1. Sardina del Norte

Sardina del Norte ligt in het noorden van het eiland. Het is een rustige plek met helder water en een overvloed aan zeeleven. Sardina del Norte is uitermate geschikt voor iedereen die wil beginnen met snorkelen. Je kan hier makkelijk in- en uit het water stappen en de verscheidenheid aan vissen is groot. Je ziet hier altijd wel iets moois!

2. Risco Verde op Gran Canaria.

Risco Verde is een gebied langs de kustlijn van de stad Arinaga, en het staat bekend om zijn kalme wateren en interessante onderwaterleven, wat het een populaire plek maakt om te snorkelen en duiken. Je bereikt de plek via de promenade waarna je via het kiezelstrand de zee in gaat. Het heldere water biedt goede zichtbaarheid, waardoor je een verscheidenheid aan zeeleven kunt observeren. Je kunt hier onder andere juffertjes en papegaaivissen zien.

3. Puerto de Mogán

Een andere geweldige plek om te snorkelen op Gran Canaria is Puerto de Mogán. Het is is een populaire toeristische bestemming met een levendige onderwaterwereld, Het water is hier kalm en helder, waardoor het een ideale plek is om te snorkelen. Je kunt hier verschillende soorten kleine vissen zien, zoals zeebrasems, murenen en inktvissen. Als je geluk hebt, kun je zelfs een octopus spotten.

4. Playa de Amadores

Een van de beste plekken om te snorkelen op Gran Canaria is Playa de Amadores. Het kristalheldere water en de vele kleurrijke vissen maken het een populaire plek voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Je kunt hier verschillende soorten vissen zien, zoals papegaaivissen, baarzen en kogelvissen.

5. Las Canteras

Las Canteras is een van de stadsstranden van Las Palmas en biedt ook fantastische snorkelmogelijkheden. Het zeeleven is hier overvloedig en je kunt hier verschillende soorten vissen en zeedieren zien, zoals zeesterren, octopussen en zee-egels.

Snorkeltours

De beste tijd van het jaar om te snorkelen op Gran Canaria

Als het gaat om snorkelen op Gran Canaria, is het belangrijk om te weten wat de beste tijd van het jaar is om te gaan. Over het algemeen is het snorkelseizoen op Gran Canaria het hele jaar door, maar de beste tijd om te gaan is van juni tot oktober wanneer de watertemperatuur het warmst is. De watertemperatuur ligt dan tussen de 21 en 25 graden Celsius, wat ideale condities zijn!

In de wintermaanden kan de watertemperatuur dalen tot 18 graden Celsius, wat voor sommige mensen te koud kan zijn om te snorkelen zonder een wetsuit. Als je echter een wetsuit draagt, kun je het hele jaar door genieten van het snorkelen op Gran Canaria.

Het weer op Gran Canaria is over het algemeen het hele jaar door mild en zonnig, met weinig regenval. Tijdens de zomermaanden kan het echter erg heet worden, dus het is belangrijk om voldoende zonnebrandcrème te dragen en gehydrateerd te blijven tijdens het snorkelen.

Marine leven en biodiversiteit

Als je gaat snorkelen op Gran Canaria, dan zul je versteld staan van het kleurrijke onderwaterleven en de biodiversiteit van deze wateren. Hieronder vind je meer informatie over de veelvoorkomende zeedieren en de beschermde gebieden waar je deze kunt vinden.

Veelvoorkomende zeedieren

Gran Canaria heeft een rijk onderwaterleven met veel verschillende soorten zeedieren. Zo kun je bijvoorbeeld de prachtige papegaaivis tegenkomen, die bekend staat om zijn kleurrijke uiterlijk. Ook de barracuda, octopus en puffer vis zijn veelvoorkomende zeedieren die je tijdens het snorkelen kunt tegenkomen. Daarnaast kun je tijdens het snorkelen op Gran Canaria ook verschillende soorten haaien tegenkomen, zoals de engelhaai en de gladde haai. Deze haaien zijn echter niet gevaarlijk voor mensen en vormen geen bedreiging tijdens.

Beschermde gebieden

Om de biodiversiteit van de wateren rondom Gran Canaria te beschermen, zijn er verschillende beschermde gebieden aangewezen. Zo is er het Marine Reserve El Cabron, dat bekend staat om zijn prachtige koraalriffen en de vele zeedieren die hier leven. Dit gebied is alleen toegankelijk voor duikers en snorkelaars die in het bezit zijn van een vergunning. Daarnaast is er ook het Marine Reserve Arinaga, dat bekend staat om zijn prachtige zandbanken en de vele zeeschildpadden die hier leven. Dit gebied is wel toegankelijk voor snorkelaars zonder vergunning.

Als je gaat snorkelen op Gran Canaria, is het belangrijk om rekening te houden met de beschermde gebieden en de regels die hier gelden. Zo kun je bijdragen aan het behoud van het prachtige onderwaterleven en de biodiversiteit van deze wateren.

Wat je moet weten voordat je gaat snorkelen

Als je gaat snorkelen op Gran Canaria, zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je het water in gaat. In deze sectie geven we je een aantal veiligheidstips en bespreken we de benodigde uitrusting.

Veiligheidstips

Snorkelen kan een leuke en ontspannende activiteit zijn, maar het is belangrijk om veilig te blijven. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je veilig blijft tijdens het snorkelen op Gran Canaria:

 • Zwem nooit alleen. Snorkelen is het beste om met een buddy te doen. Als er iets misgaat, kan je buddy je helpen of hulp halen.
 • Blijf binnen de aangegeven gebieden. Snorkelen buiten de aangegeven gebieden kan gevaarlijk zijn vanwege de stroming en andere gevaren.
 • Blijf dicht bij de kust. Houd altijd de kust in zicht en blijf dichtbij, zodat je gemakkelijk terug kunt zwemmen als dat nodig is.
 • Wees bewust van de weersomstandigheden. Controleer het weerbericht voordat je gaat snorkelen. Sterke wind of golven kunnen het snorkelen gevaarlijk maken.
 • Gebruik zonnebrandcrème. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème gebruikt om jezelf te beschermen tegen de zon.

Benodigde snorkeluitrusting

Om te kunnen snorkelen op Gran Canaria, heb je een aantal essentiële items nodig. Hier is een lijst van de benodigde snorkeluitrusting:

 • Snorkelmasker: Een goed snorkelmasker is essentieel om onder water te kunnen ademen. Zorg ervoor dat het masker goed past en comfortabel zit.
 • Snorkel: De snorkel is het buisje waardoor je ademt als je onder water bent.
 • Zwemvliezen: Zwemvliezen helpen je om gemakkelijker door het water te bewegen en vermoeidheid te verminderen.
 • Wetsuit of rashguard: Hoewel het water op Gran Canaria het hele jaar door warm is, kan het toch nuttig zijn om een wetsuit of rashguard te dragen om jezelf te beschermen tegen de zon en koude water.
 • Duikhorloge: Een duikhorloge hoeft niet perse, maar kan je helpen om bij te houden hoe lang je onder water bent geweest en om je veiligheid te waarborgen.

Als je deze uitrusting hebt, ben je klaar om te gaan snorkelen op Gran Canaria! Vergeet niet om veilig te blijven en te genieten van de prachtige onderwaterwereld die Gran Canaria te bieden heeft.

Tips voor duurzaam snorkelen

Als je gaat snorkelen op Gran Canaria, is het belangrijk om rekening te houden met het milieu. Op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat de prachtige onderwaterwereld behouden blijft voor toekomstige generaties. Hieronder vind je een aantal tips voor duurzaam snorkelen op Gran Canaria.

Gebruik milieuvriendelijke zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is een belangrijk onderdeel van je uitrusting tijdens het snorkelen. Maar wist je dat sommige zonnebrandcrèmes schadelijk zijn voor het koraal en andere zeedieren? Kies daarom voor een milieuvriendelijke zonnebrandcrème die geen schadelijke stoffen bevat. Zo kun je onbezorgd genieten van het snorkelen zonder het milieu te belasten.

Raak niets aan

Het kan verleidelijk zijn om het koraal of andere zeedieren aan te raken tijdens het snorkelen. Maar pas op: door het aanraken van het koraal kan het beschadigd raken en kunnen zeedieren gestrest raken. Blijf daarom op afstand en raak niets aan. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige onderwaterwereld zonder deze te beschadigen.

Neem je afval mee

Het is belangrijk om geen afval achter te laten op het strand of in het water. Neem daarom altijd een afvalzakje mee en gooi je afval weg in een prullenbak. Zo houd je de stranden en het water schoon en voorkom je dat zeedieren in het afval verstrikt raken.

Respecteer de natuur

Tijdens het snorkelen op Gran Canaria kom je veel verschillende zeedieren tegen. Het is belangrijk om deze dieren met respect te behandelen en hun natuurlijke leefomgeving niet te verstoren. Blijf op afstand en observeer de dieren zonder ze te storen. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige onderwaterwereld zonder deze te beschadigen.

Snorkeltours

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste snorkellocaties in Maspalomas?

Maspalomas heeft prachtige stranden, maar het snorkelen is er niet zo goed als op andere locaties op Gran Canaria. Als je toch wilt snorkelen in Maspalomas, dan raden we je aan om naar het rif bij El Faro te gaan. Hier kun je verschillende soorten vissen zien en misschien zelfs een octopus tegenkomen.

Welke snorkelplekken in Playa del Ingles worden aanbevolen?

Playa del Ingles heeft niet echt een goede snorkelplek, maar als je toch wilt snorkelen, dan kun je het beste naar het rif bij Punta de las Burras gaan. Behalve verschillende vissen, kun je hier ook zeeschildpadden tegenkomen.

Op welke locaties rond Gran Canaria kun je schildpadden zien tijdens het snorkelen?

Als je schildpadden wilt zien tijdens het snorkelen, dan raden we je aan om naar Playa de los Amadores te gaan. Hier kun je vaak schildpadden zien, vooral in de ochtend. Andere goede locaties zijn Playa de Mogán en Puerto de Mogán.

Wat zijn de top snorkelspots in het zuiden van Gran Canaria?

De top snorkelspots in het zuiden van Gran Canaria zijn Playa de los Amadores, Playa de Mogán en Puerto de Mogán. Dit zijn mooie plekken met een diverse onderwaterwereld!

Is Puerto Rico een goede plek om te snorkelen op Gran Canaria?

Puerto Rico heeft een aantal goede snorkelplekken, zoals Playa de Puerto Rico en Playa de Tauro. Lees bovenaan in dit artikel meer over deze snorkelplekken Houd er wel rekening mee dat het water soms wat ruw kan zijn.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen als je gaat snorkelen bij Risco Verde?

Als je gaat snorkelen bij Risco Verde, dan mag je de grotten en het wrak van de Cermona niet missen. Dit zijn populaire bezienswaardigheden onder snorkelaars en duikers. Verder kun je hier verschillende soorten vissen zien, zoals barracuda’s en octopussen.

autohuur Gran Canaria

Nieuwsgierig naar andere activiteiten op Gran Canaria?

Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA BESTE VROEGBOEKACTIES 2024

Bekijk de beste vroegboekacties met scherpe prijzen!
Gran
close-link