Scooter huren Gran Canaria: ontdek het eiland!

Gran Canaria biedt een diversiteit aan landschappen en attracties die het verkennen waard zijn. Wat is er nu mooier dan het eiland verkennen op een scooter? Of je nu door bruisende stadsstraten wilt zoeven, langs de kustlijn wilt cruisen of de uitgestrekte natuur wilt verkennen, een scooter huren biedt een flexibele en plezierige manier om dat te doen. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden, de soorten, de uitstapjes die je kunt maken en belangrijke overwegingen bij het huren van een scooter op Gran Canaria.

Mogelijkheden voor scooterverhuur Gran Canaria

Verhuurbedrijven

Gran Canaria heeft een breed scala aan scooter verhuurbedrijven, variërend van bekende merken tot lokale winkels. Het is raadzaam om online beoordelingen te lezen en prijzen te vergelijken om de juiste keuze te maken. Het beste kun je een scooter huren via een bekende partij zoals GetYourGuide.

Waarschijnlijk wil je geen scooter huren als je aankomt op het vliegveld, maar huur je deze in een van de bekendere badplaatsen of in de hoofdstad.

Scooter huren Playa del Ingles

Playa del Inglés is de meeste bekende badplaats van Gran Canaria en hier vind je dan ook diverse scooter verhuurbedrijven. Ook hier geldt, laat je niet zomaar in het langslopen door het verhuur personeel verleiden, maar lees de online beoordelingen van andere reizigers voordat je je keuze maakt.

Scooter huren Maspalomas

Ook in Maspalomas is het makkelijk om een scooter te huren. Vanuit hier kun je langs de duinen zo naar andere leuke dorpen rijden en op ontdekkingstocht.

Huuropties: uren of dagen

Van daghuur tot weekhuur, de meeste verhuurbedrijven bieden verschillende huuropties aan. Sommigen bieden zelfs pakketten met helmen, sloten en kaarten om je reis te vergemakkelijken.

Natuurlijk geldt hoe langer je de scooter huurt, hoe goedkoper het wordt per uur. Bedenk echter hoeveel je hem echt gaat gebruiken. De meeste plaatsen op Gran Canaria zijn goed bereikbaar per bus. En misschien wil je ook afwisselen door een auto te huren en er verder op uit te trekken. Daarnaast raden we je af

Soorten scooters

Anders dan je misschien in Nederland gewend bent, zijn er op Gran Canaria verschillende soorten scooters in de verhuur

50cc Scooters

Ideaal voor beginners of diegenen die een ontspannen rit willen. Ze zijn perfect voor de stad en het rijden met een normale snelheid. Deze komen overeen met de scooters die wij in Nederland gewend zijn. Je hebt hier (meestal) geen apart rijbewijs voor nodig en met een beetje oefenen, heb je de scooter al snel onder controle

125cc Scooters

Voor diegenen die iets krachtiger willen, bieden 125cc scooters een betere snelheid en zijn ze geschikt voor langere afstanden. In Nederland is dit vergelijkbaar met een motor en je hebt hier dan ook hoogstwaarschijnlijk een motorrijbewijs voor nodig.

Elektrische Scooters

Een elektrische scooter is een milieuvriendelijke optie en een geweldige manier om het eiland te verkennen zonder een koolstofvoetafdruk achter te laten. Vaak gaat het bij een elektrische scooter om een E-chopper. Nog leuker qua uiterlijk, maar houd er wel rekening mee dat je op de meeste niet kunt zitten dus dat je hierdoor misschien moe wordt.

Ook worden er e-chopper tours georganiseerd. Dan ga je samen met een groep andere mensen langs de leukste plekken van een deel van het eiland. Het voordeel van deze tours is dat zij de beste plekjes kennen. Bovendien kan het samen in een groep gaan en met begeleiding je ook een veiliger gevoel geven.

Leuke uitstapjes met de scooter

Langs de kust

De meeste mensen zullen een scooter huren in Playa del Inglés of Maspalomas. Vanuit hier kun je heerlijk langs de zuidkust cruisen en andere leuke plekken bezoeken.

Las Palmas stadsverkenning

Je kunt de hoofdstad Las Palmas prima te voet verkennen en misschien af en toe de bus pakken, maar het is ook leuk om de stad te ontdekken met de scooter. Rijd door de historische wijken, bezoek de kathedraal en musea en stap af voor een drankje aan de promenade van Las Canteras. Fietsen huren kan trouwens een goed alternatief zijn om de hoofdstad te verkennen.

Het binnenland en de bergen

Verken de centrale bergen en geniet van adembenemende uitzichten. Stop bij charmante bergdorpen zoals Tejeda en proef de lokale specialiteiten. Overleg wel met de verhuurmaatschappij of het misschien handig is om voor deze trip voor een 125cc motorfiets te kiezen.

Scooterverhuur

Waar moet je op letten bij het huren van een scooter?

Als je kiest voor een scooter huren Gran Canaria, dan raden we je aan om dit via een bekende partij te doen. Op die manier verklein je de kans op problemen achteraf. In alle gevallen let op onderstaande punten:

Rijbewijs

Zorg ervoor dat je het juiste rijbewijs hebt voor de scooter die je wilt huren. In veel gevallen is een standaard autorijbewijs voldoende voor scooters tot 50cc.

Verzekering

Bespreek de verzekeringsopties met het verhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat je gedekt bent in geval van schade of diefstal.

Eigen risico

Een belangrijk onderdeel van de verzekering is het eigen risico. Hoeveel moet je betalen als er toch eventueel schade ontstaat? En welke voorwaarden gelden hier bij?

Borg

Naast de het betalen van de huur voor de scooter, moet je waarschijnlijk ook een borg afdragen. Dit is een bedrag dat je vooraf betaalt wat garant staat, mocht er iets met de scooter gebeuren. Vraag vooraf wat de hoogte van de borg is en war de voorwaarden zijn om de borg weer in zijn geheel terug te krijgen bij het inleveren van de scooter.

Inspectie

Controleer voordat je de scooter meeneemt op eventuele schade. Doe dit samen met een medewerker van de verhuur en zorg ervoor dat alle gebreken schriftelijk zijn vastgelegd. Maak er ook met je mobiel wat foto’s van zodat je duidelijk vastlegt wat er al vooraf aan mankeerde zodat je hier niet later op aangesproken kunt worden. Maak ook als je de scooter inlevert weer foto’s.

Veiligheid

Draag altijd een helm, volg de lokale verkeersregels en rij niet onder invloed. Voordat je wegrijdt kijk even hoe alle knopjes werken. Oefen ook altijd eerst even in de buurt en op een rustige weg voordat je echt vertrekt!

Hoe oud moet je zijn om een scooter te huren in Spanje?

In Spanje moet je minimaal 18 zijn om een scooter te mogen huren en in het bezit zijn van je autorijbewijs. Bovendien willen de meeste verhuurbedrijven dat je rijbewijs minimaal 3 jaar oud is.

Eiland ontdekken? Huur een scooter!

Het huren van een scooter op Gran Canaria is een fantastische manier om het eiland op je eigen tempo te verkennen. Of je nu de bruisende steden, de serene stranden of de indrukwekkende bergen wilt ontdekken, er is een scooter die aan je behoeften voldoet. Door aandacht te besteden aan de bovengenoemde overwegingen, kun je ervoor zorgen dat je reis zowel veilig als onvergetelijk is. Laat het avontuur beginnen!

Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link