Playa de las Canteras

Playa de las Canteras is het populaire zandstrand van Las Palmas de Gran Canaria. Het strand is ongeveer 3 km lang en is voorzien van fijn goudgeel zand. Het strand strekt zich uit van het surfersgedeelte El Cicer waar je op het uiteinde ook het Auditorio Alfredo Kraus gebouw vindt tot aan andere uiteinde met El Meulle waar ook de haven begint.

Playa de las Canteras is een populaire plek om te zonnen, zwemmen en wateractiviteiten te ondernemen. Het strand heeft ook een aantal lifeguards en is voorzien van voldoende faciliteiten, zoals toiletten en douches. Het is een goede plek om te ontspannen en te genieten van de Canarische zon.

Las Canteras biedt een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder ligstoelen en parasol verhuur, douches, kleedkamers, en reddingsdiensten. Langs de promenade achter het strand zijn tal van verse visrestaurants, cafés, bars en winkels te vinden, wat bijdraagt aan de levendige sfeer van het gebied.

Je kunt op de kilometerslange zandstrook ook actief bezig zijn. Zo kun je er wandelen, fietsen of hardlopen. Maar ook actief in en op het water behoort tot de mogelijkheden. El Cicer is een populair deel van het strand om te surfen. Daarnaast kun je ook via de duikschool duiken naar de Wrakken van Las Palmas.

Een voordeel van Playa de las Canteras is dat het wat lager ligt dan de promenade en hierdoor ligt het uit de wind. Zeker in tegenstelling tot de stranden in het zuiden waar het af en toe flink kan waaien, is dit heerlijk. Bovendien betekent dit ook dat je hier sneller al aangenaam kunt zitten of liggen.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van Las Canteras is de natuurlijke barrière van koraalsteen, bekend als “La Barra,” die parallel aan het strand loopt op ongeveer 200 meter van de kustlijn. Deze barrière beschermt het strand tegen de sterke stromingen van de Atlantische Oceaan, waardoor het een veilige plek is om te zwemmen en te snorkelen. Het kalme water achter La Barra is ook ideaal voor watersporten zoals paddleboarding en kajakken.

Las Canteras is niet alleen overdag populair, maar ook ’s avonds, wanneer de promenade een ontmoetingsplek wordt voor mensen die willen genieten van de Canarische keuken of gewoon een aangename wandeling willen maken met uitzicht op de oceaan.

Fijn stad strand Las Palmas

Playa de las Canteras is wat je noemt een echt stadsstrand. Dit betekent dat je vanuit de stad zo het strand op kunt lopen en dit is dus ook wat je veel ziet gebeuren. Lokale bewoners van Las Palmas gaan vaak in hun vrije tijd even een paar uurtjes naar het strand en de zee om te ontspannen. En ook als je een dagtripje naar Las Palmas boekt kan het lekker zijn om even uit te rusten op het strand. Het is dan ook een van de beste stadsstranden van Spanje!
Het dragen van (bad)kleding is verplicht op Playa de las Canteras. Hier vind je meer informatie over naturisme op Gran Canaria.

De promenade Paseo de las Canteras

Langs het strand vind je de promenade paseo de las canteras. Hier kun je heerlijke wandelen maar ook neerstrijken voor een lekker kopje koffie of een heerlijk koud biertje. Op de strandboulevard vindt je ook verschillende restaurants, cafés en winkels. De meeste winkeltjes verkopen souverniers. In de straten achter de promenade vind je ook wat kleinere supermarkten.

Paseo de las Canteras

Direct leuke activiteiten op Playa de Las Canteras boeken

El Cicer

El Cicer is een deel van het strand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria dat bekend staat om zijn uitstekende omstandigheden voor surfen. Dit gebied bevindt zich aan het zuidelijke uiteinde van het strand, dicht bij het Alfredo Kraus-auditorium, een opvallend cultureel symbool van de stad.

Of je nu een beginner bent of al aardig kunt surfen, je kunt altijd terecht bij El Cicer. Er zijn goede consistente golven die je op weg helpen of naar het volgende niveau tillen. Bovendien zijn er diverse surfscholen actief en is er een echt community gevoel. Ook als je langskomt om slechts een dagje bij El Cicer te sufen, zul je merken dat je snel contacten legt.

Het surfgebied van El Cicer is duidelijk gemarkeerd om zwemmers en surfers te scheiden, wat zorgt voor veiligheid voor alle gebruikers van het strand. Het is belangrijk om deze afbakening te respecteren, want het kan gevaarlijk zijn om buiten de toegewezen zones te zwemmen of te surfen vanwege de sterke stromingen en golven.

Naast surfen kunnen bezoekers van El Cicer genieten van andere watersporten zoals bodyboarden en stand-up paddleboarding. Het gebied heeft ook faciliteiten zoals douches en kleedkamers, en de promenade biedt verschillende eet- en drinkgelegenheden, evenals winkels waar surf- en strandartikelen verkocht worden.

El Cicer is met zijn mooie golven een populaire plek voor zowel lokale surfers als bezoekers van over de hele wereld!

El Cicer op Gran Canaria

Playa Chica

Playa Chica is een ander populair gedeelte van het strand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria. Het ligt tussen het grotere hoofdgedeelte van Las Canteras en het surfgebied bij El Cicer. Over het algemeen biedt Playa Chica een meer beschutte en familievriendelijke omgeving in vergelijking met de andere delen van Las Canteras. Playa Chica is da ook favoriet onder gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een rustigere omgeving om te zwemmen en te zonnebaden.

Hier vind je ook, La Barra, waardoor het een ideale plek is voor veilig zwemmen en snorkelen. Playa Chica is ook geliefd vanwege de helderheid van het water en de rijke onderwaterwereld die men kan verkennen.

De omvang van Playa Chica is kleiner dan het hoofdstrand, wat het een meer intieme sfeer geeft. Het is uitgerust met verschillende voorzieningen, zoals douches, kleedkamers en ligstoelverhuur, waardoor het een comfortabele plek is voor een dagje strand. De nabijheid van de promenade betekent dat er ook gemakkelijke toegang is tot restaurants, cafés en winkels.

Faciliteiten Playa de las Canteras

  • 3km goudgeel zandstrand
  • Douches en toiletten
  • Strandwacht aanwezig op gezette tijden
  • Toegankelijk voor rolstoel
  • Klok en temperatuur aanduiding op de promenade
  • Restaurants in de directe omgeving
  • Parkeermogelijkheden in de buurt
  • Ook makkelijk te bereiken met de bus
Las Canteras

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK