Santa Lucia de Tirajana

Santa Lucia kom je tegen als je vanuit het Zuiden richting het midden van het Gran Canaria gaat. In dit pittoreske dorp heerst nog een rustige, lokale sfeer. Toch wordt het steeds vaker door toeristen ontdekt. Het dorp is prachtig gelegen op een heuvel en onderweg kom je honderden palmbomen tegen. De bevolking zijn met name Kanariers die in het zuiden van het eiland werken, maar geen zin hebben om in de drukte te wonen.

De natuur

De omgeving rondom Santa Lucia is een spektakel van bergen, valleien en palmbomen. Je hebt daardoor ook verschillende uitkijkpunten, de zogenaamde miradors. Bekend zijn de Mirador La Sorrueda, Mirador del Guriete, Mirador de El Ingenio en Mirador de Las Tederas.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk de belangrijkste bezienswaardigheid van Santa Lucia is de Iglesia de Santa Lucía die bovenop de top van de heuvel te vinden is. Deze kerk werd gebouwd in 1898, echter staat op de plek van een eerdere 17 eeuwse kapel die afgebroken is. De kerk heeft net zoals de meeste huizen in het dorp een witgekalkte basis. Via de vele trappen loop je terug naar het dorp.

Museo del Castillo de la Fortaleza El Hao is een klein museum in Santa Lucia. Hier kun je archeologische vondsten van het eiland bewonderen. Onder andere voorwerpen van de Guanchen, landbouwwerktuigen, lederwaren en skeletten.

Restaurante Mirador Santa Lucía

Restaurante Mirador Santa Lucía is het bekendste restaurant in deze omgeving, Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de omliggende vallei en bergen. Op de kaart staan zowel lokale als internationale gerechten en de bediening is bijna altijd vriendelijk. Doordat Restaurante Mirador Santa Lucía een populaire plek is, liggen de prijzen net iets hoger dan bij andere lokale restaurants, maar daarvoor krijg je wel het uitzicht er gratis bij!

Ligging

  • Santa Lucia de Tirajana is gelegen aan de GC-65. Deze bereik je vanuit Vecindario en Pozo Izquierdo.
  • De weg er naar toe gaat omhoog en is kronkelig, maar is een grotere weg en goed begaanbaar.
  • In het dorp zelf kun je beter de auto parkeren en te voet verder gaan.

autohuur Gran Canaria

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link