Puerto Rico Gran Canaria

Puerto Rico is een van de heerlijke vakantiebestemming in het zonovergoten Zuiden van Gran Canaria. Het is hier bijna altijd lekker weer en dat betekent dat je heel veel fijne dagen kunt doorbrengen op het mooie zandstrand. Bovendien is dit fijne strand gelegen in een baai, waardoor het ook nog eens geschikt is voor het uitoefenen van diverse watersporten.

Puerto Rico is een echte vakantieplaats met een mooie, 3km lange, boulevard. Hier zijn volop terrasje en restaurants zijn waar je kunt neerstrijken voor een heerlijk koud biertje, typische tapas of internationale maaltijd. Ook zijn er genoeg leuke winkeltjes langs het strand om souvenirs te kopen en zelfs shopping centers om echt te winkelen.

Vanuit Puerto Rico kun je makkelijk andere stranden bezoeken zoals Playa del Amadores, Playa del Cura en Playa Anfi del Mar. Maar ook de grotere badplaatsen Playa del Ingles en Maspalomas zijn makkelijk met de auto of bus te bereiken.

Het strand

Puerto Rico heeft dus een mooi strand. Het is een zandstrand, dus lekker zacht voor de voeten, al kan het zand ook warm worden. Het is ongeveer 3 km lang en omdat het een baai is, ligt het strand in bijna een rondje.

Wat te doen

Wat kun je in Puerto Rico op Gran Canaria nog meer doen dan lekker op het strand liggen?

  • Wandelen over de drie kilometer lange boulevard
  • Shoppen in de Mogan Mall of een van de andere kleinere winkelcentra
  • De jachthaven bezoeken
  • Watersporten beoefenen en er is ook een grote tennisplaats
  • Je kunt diverse excursies maken naar dorpen en attracties over het hele eiland

Ligging

  • Met de auto ongeveer 30 tot 40 minuten van het vliegveld.
  • Met de auto is het ongeveer 50-60 minuten naar de hoofdstad Las Palmas.

Het weer van Puerto Rico

De badplaats ligt in het Zuiden van Gran Canaria en is daarmee verzekerd met de meeste zonuren van het eiland. Hierdoor is het bijna het gehele jaar door mogelijk om op het strand te liggen. Puerto Rico ligt beschut in een baai, hierdoor heb je niet zoals bij bijvoorbeeld Playa del Ingles dat het soms heel hard kan waaien. Echter doordat er minder wind is, kan het in de zomer nog warmer worden.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK