Puerto de las Nieves: Authentieke charme op Gran Canaria!

Welkom in Puerto de las Nieves, een pittoresk kustplaatsje aan de noordkust van Gran Canaria. Het is de haven die direct bij Agaete ligt. Deze charmante plek heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het was oorspronkelijk een belangrijke haven voor de handel en werd later een populaire toeristische bestemming vanwege zijn natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. Dit zijn echter vooral lokale toeristen, mensen uit de buurt en uit Las Palmas.

Bezienswaardigheden om te ontdekken

Puerto de las Nieves biedt een scala aan bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te verkennen.

Dedo de Dios

Een van de iconische attracties is de Dedo de Dios (Vinger van God), een indrukwekkende natuurlijke rotsformatie die uitsteekt boven de zee. De rots is 30 meter hoog en steekt als het ware als een vinger boven de zee uit. Hierdoor is het door de inwoners Dedo de Dios genoemd. Helaas is de rots in 2005 door een zware storm beschadigd geraakt. Desondanks is het nog steeds een adembenemend gezicht en een populaire plek voor foto’s.

Een andere must-see is de Basílica de Nuestra Señora de las Nieves (Basiliek van onze vrouw van sneeuw), een prachtige kerk die dateert uit de 20e eeuw. Het is een belangrijke religieuze ontmoetingsplek voor de lokale bevolking. De kerk is van binnen prachtig versierd en de sfeer is vredig en sereen.

Dedo de dios

Wat te doen in Puerto de las Nieves?

  • Bezoek de haven, hét centrale punt
  • Heerlijke eten bij een van de talloze visrestaurants
  • Je kunt er met de boot naar Tenerife
  • Bezoek de twee stranden met vulkanisch zwart zand
  • Slenter door het centrum en bekijk de mooie witte huizen met blauwe details

Verken de Omgeving

In de buurt van Puerto de las Nieves zijn er ook enkele geweldige plekken die je kunt bezoeken. Een aanrader is de Vallei van Agaete (Valle de Agaete), een prachtig gebied met weelderige groene landschappen en vruchtbare plantages. Maak een wandeling door de vallei en bewonder de schoonheid van de natuur om je heen.

Een andere interessante plek om te verkennen is het archeologische park Cueva del Viento, waar je rotstekeningen kunt bewonderen die zijn achtergelaten door de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria. Het is een fascinerende reis terug in de tijd en een kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland.

Het klimaat van Puerto de las Nieves

Puerto de las Nieves geniet van een mild en aangenaam klimaat, met zachte temperaturen gedurende het hele jaar. Het is een ideale plek om te genieten van ontspannende dagen aan het strand en aangename wandelingen langs de kustlijn. Vergeet niet je zonnebrandcrème in te pakken, want de zon schijnt hier vaak!

Ligging

  • Puerto de las Nieves ligt helemaal in het noordwesten van het Gran Canaria
  • Het ligt op een steenworp afstand van Agaete
  • Vanuit het toeristische Zuiden zoals Playa del Ingles ben je minimaal 1 uur onderweg
  • Vanuit de hoofdstad Las Palmas ongeveer 30 minuten

autohuur Gran Canaria

Bezoek Puerto de las Nieves

Puerto de las nieves is waarschijnlijk niet de plek waar je je hele vakantie op Gran Canaria gaat doorbrengen. Echter het is wel een leuk dorp om te bezoeken en met name als onderdeel van een grotere eendaagse toer over het eiland. Bekijk hier de mogelijkheden van deze super interessante toer en leer de andere kant van Gran Canaria kennen!

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link