Playa del Ingles dé badplaats van Gran Canaria

Playa del Inglés is de meest bezochte plaats van Gran Canaria! Het is het middelpunt van het toeristenleven met de meeste accomodaties, restaurants en café’s. Bovendien beschikt het over een mooi strand. Vrij vertaald is Playa del Inglés het strand van de Engelsen. En Engelse toeristen vind je hier volop, samen met Nederlandse en Duitse toeristen. Betekent dit dat je deze plaats links moet laten liggen? Nee hoor, met name door het heerlijke weer, het strand en alle horeca is het een plaats om zeker niet over te slaan!

Bezienswaardigheden

  • Paseo Costa Canaria. De boulevard van Playa del Inglés, om heerlijk over te struinen of om lekker bij een restaurant een hapje te eten.
  • Het strand. Dit hoort toch ook wel bij de bezienswaardigheden; dit kilometers lange zandstrand geeft je het echte strandvakantiegevoel.
  • De San Salvador kerk.

Het strand van Playa del Ingles

Playa del Inglés betekent letterlijk het strand van de Engelsen. Het strand is dan ook het middelpunt van deze stadje. Het is een zandstrand, wat wel zo fijn is als je er met je handdoekje gaat liggen. Het nadeel is echter dat het er vaak flink kan waaien waardoor je – als je even niet oplet – een zandstraling behandeling krijgt. Je kunt echter een windscherm meenemen.

Het strand ligt aan de Atlantische oceaan. Ondanks dat het een oceaan is, is de temperatuur het grootste gedeelte van het jaar aangenaam om in te zwemmen of golfjes te springen. Op het strand kun je ligbedden met parasols huren. In het hoogseizoen is het wel aan te raden om vroeg naar het strand te komen voordat de beste plekjes bezet zijn. Ook is er een naturisten gedeelte. Van het strand van Playa del Inglés kun je zo doorlopen naar het strand van Maspalomas en het iets verder gelegen Meloneras.

Uitgaan

De badplaats is opgezet met maar een doel: toerisme. En daar hoort uitgaan natuurlijk ook bij. Naast de misschien wel honderden restaurants zijn er ook enkele tientallen bars. Je er ook typische Hollandse bars, Engelse pubs en Duitse Biergaten. Naast de kroegen heb je er ook genoeg clubs die meestal hun deuren pas na middernacht openen. Bekende clubs zijn de Pacha en ZigZag. Uitgaan in Playa del Inglés is ook zeer LQBTIQ+ vriendelijk.

Het weer van Playa del Ingles

Playa del Inglés ligt in het Zuiden van Gran Canaria en is daarmee verzekerd met de meeste zonuren van het eiland. Hierdoor is het bijna het gehele jaar door mogelijk om op het strand te liggen. Echter het kan ook voorkomen dat het in het hoogseizoen meer dan 30 graden wordt. Echter ligt de populair badplaats aan de oceaan en mede daardoor is er vaker een lekker briesje. Dit briesje kan daarentegen ook soms omslaan in stevige windvlagen. Houd hier rekening mee, niet alleen voor opvliegend zand, maar ook omdat je door de wind sneller kunt verbranden.

Bereikbaarheid informatie

  • Met de auto ongeveer 20 minuten van het vliegveld.
  • Met de auto is het ongeveer 35 minuten naar de hoofdstad Las Palmas.
  • Daarnaast heeft Playa del Ingles ook een goede busverbinding met de belangrijkste plekken in de buurt, de hoofdstad en het vliegveld

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK