Patalavaca

Wil jij wel naar het zuiden van Gran Canaria zodat jij verzekerd bent van zon? Maar wil je niet naar de drukke toeristische badplaatsen? Dan is Patalavaca misschien een goede keuze!

Patalavaca is een gezellig klein kustdorp in het zuidwesten van Gran Canaria. Het is een klein plaatsje dat tussen Arguineguin en Los Caideros in ligt. Je vindt er een paar restaurantjes om gezellig iets te eten en er is een strand voor een heerlijk dagje vol zon en zee.

Het strand

Ondanks dat Patalavaca maar twee stranden heeft, zijn het wel twee goede stranden. Playa de Patalavaca is het grootste en het beste strand. Het is een zandstrand met kleine rotsen aan de rand. Ook hier kun je parasols en ligstoelen huren.

Naast Playa de Patalavaca is er ook Playa de Aquamaerina. Dit is een Kleiner en beschutter strand. Dit strand is met name ideaal voor als op vakantie met kinderen bent omdat de zee de eerste meters ondiep is en rustig.

Het weer

Ook ligt het bekende Anfi del Mar met de bekende accommodaties en de hagelwitte stranden om de hoek. Omdat de baai van Patalavaca net wat meer naar het westen ligt, is hier minder wind. Hierdoor is het wat aangenamer vertoeven dan in de zuidelijke strandplaatsen waar het soms hard kan waaien.

Restaurants en winkelen

In Patalavaca is het leven en het toerisme rustig. Dit betekent dat er slechts een handvol goede restaurants zijn en ook winkelen is hier beperkt. Wel heb je er verschillende supermarkten en een klein winkelcentrum. Kom je voor je rust? Dan is deze badplaats zeer geschikt, de drukte kun je immers altijd opzoeken met (dag)tripjes.

In de buurt van Patalavaca

Vanuit Patalavaca kun je makkelijk naar nabijgelegen dorpen en grotere plaatsen

  • Anfi del Mar voor een heerlijke dagje strand
  • Arguineguin voor uiteten of de wekelijkse markt
  • Puerto Rico voor een leuke dagtrip inclusief strand
  • Maspalomas als je je een dagje in het toerisme wilt onderdompelen

autohuur Gran Canaria

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA
BESTE AANBIEDINGEN

Bekijk de beste aanbiedingen, ook last minutes!
close-link