Mogán een dorpje op Gran Canaria

Mogan is een bergdorp op Gran Canaria, niet verwarren met de kustplaats Puerto de Mogan. De stad bevindt zich in de bergen en loopt helemaal door tot aan de zee. Daarnaast heeft de gemeente Mogan het grootste stuwmeer van het eiland, de Presa de Soria, op 18,8 kilometer van het dorp Mogán. In het oude centrum van Mogan kun je een culturele wandeling maken door de smalle straatjes en een bezoekje brengen aan de kerk. Genoeg te doen dus!

Wat kun je doen in Mogán?

In het centrum van Mogán kan je dus een mooie culturele wandeling maken. Een leuk feitje: het dorp was vroeger vooral een toevluchtsoord voor kunstenaars. Dit kan je terug zien aan de mozaïek die her en der nog gebruikt wordt.

Ook kun je in het centrum een bezoekje brengen aan de prachtige kerk San Antonio de Padua. Deze kerk stamt uit 1814 en je kunt er verschillende mooie holutsnijwerken vinden.

Daarnaast is in het stadje het park Parque de Nicolás Quesada te vinden. Hier vind je op de hoek vijf mooie muurschilderingen die de traditionele Canarische klederdracht laten zien.

Wat is er nog meer te doen in Mogán op Gran Canaria?

  • Geniet van de autorit naar Mogan toe: deze is adembenemend! De weg door de Barranco de Mogán voert je vanaf de kust eerst langs met veel soorten cactussen begroeide bergen, waarna het landschap een steeds groener karakter krijgt
  • Neem een kijkje bij de bijzondere windmolen. Deze windmolen stamt uit de 19de eeuw en is de grootste windmolen van het eiland. Hier werd vroeg maismail (gofio) en tarwemeel gemaald.
  • Bezoek één van de minimarkten
  • Er zijn een paar restaurants waar je terecht kunt voor een hapje eten of een drankje in een bar.

Wij vinden persoonlijk een dagtochtje naar Mogán niet de moeite waard, daarvoor is het dorpje te klein en is er te weinig te doen/zien. Ben je in de buurt? Dan is het echter leuk om even te stoppen, de auto uit te gaan en een rondje door het centrumpje te lopen en de kerk te bezoeken.

Ligging

Het dorpje Mogán ligt in het bergachtige binnenland, zo’n kwartiertje van de kust. Vanaf Playa del Ingles is het ongeveer een half uurtje met de auto.

Het weer in Mogán Gran Canaria

Doordat het dorpje Mogan in de bergen ligt, is de temperatuur daar over het algemeen ook wat minder hoog dan op plekken aan de kust. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Mogán is 24°C in augustus en de laagste is 19°C in januari. Ook valt er weinig neerslag. Ideaal dus als je naar Gran Canaria wilt, maar niet te heet weer wilt.

autohuur Gran Canaria

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link