Maspalomas informatie

Maspalomas staat bekend om haar duinen

Maspalomas is na Playa del Inglés de meest bekende badplaats van Gran Canaria. Het staat bekend om haar prachtige duinen. Hier kun je heerlijk door wandelen en ook de mooiste zonsopgang of zonsondergang zien.

Bezienswaardigheden Maspalomas

  • Las Dunas
  • Strand promenade Meloneras
  • El faro de Maspalomas
  • Paseo Maritimo

Het strand van Playa del Ingles

Playa del Inglés betekent letterlijk het strand van de Engelsen. Het strand is dan ook het middelpunt van deze stadje. Het is een zandstrand, wat wel zo fijn is als je er met je handdoekje gaat liggen. Het nadeel is echter dat het er vaak flink kan waaien waardoor je – als je even niet oplet – een zandstraling behandeling krijgt. Je kunt echter een windscherm meenemen.

Het strand ligt aan de Atlantische oceaan. Ondanks dat het een oceaan is, is de temperatuur het grootste gedeelte van het jaar aangenaam om in te zwemmen of golfjes te springen. Op het strand kun je ligbedden met parasols huren. In het hoogseizoen is het wel aan te raden om vroeg naar het strand te komen voordat de beste plekjes bezet zijn. Ook is er een naturisten gedeelte. Van het strand van Playa del Inglés kun je zo doorlopen naar het strand van Maspalomas en Meloneras.

Uitgaan

Uitgaan in Maspalomas is rustiger dan in Playa del Inglés maar zeker ook hier kun je ’s avonds op zoek naar vertier. Zo is er het bekende Centro Comercial Yumbo. Dit is dé uitgaansplek!

Het weer van Maspalomas

Maspalomas ligt in het Zuiden van Gran Canaria en is daarmee verzekerd met de meeste zonuren van het eiland. Hierdoor is het bijna het gehele jaar door mogelijk om op het strand te liggen. Echter het kan ook voorkomen dat het in het hoogseizoen meer dan 30 graden wordt. Echter ligt de populair badplaats aan de oceaan en mede daardoor is er vaker een lekker briesje. Dit briesje kan daarentegen ook soms omslaan in stevige windvlagen. Houd hier rekening mee, niet alleen voor opvliegend zand, maar ook omdat je door de wind sneller kunt verbranden.

Maspalomas informatie

  • Met de auto ongeveer 20 minuten van het vliegveld.
  • Met de auto is het ongeveer 40 minuten naar de hoofdstad Las Palmas.
  • Ook Puerto Rico ligt met de auto op slechts een dik kwartiertje rijden

Appartementen en hotels in deze badplaats