Alles over Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria

Je bezoek aan Gran Canaria is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas! Het is een levendig, multiculturele hotspot met de vibe van een drukke Mediterrane of Noord-Afrikaanse stad. De stad telt ongeveer 400.000 inwoners en bestaat uit verschillende wijken met allemaal hun eigen flair.
Aan de andere kant van de stad ligt Playa de las Canteras, één van Spanjes beste stadsstranden. Ook Le Cicer is een bekend strand van de hoofdstad  Het zand heeft hier een zwarte kleur doordat het van origine vulkanisch zand is. Achter de boulevard kun je heerlijk verdwalen in een doolhof aan kleine straatjes met meer dan genoeg uitstekende restaurantjes.

Las Palmas bezienswaardigheden – Top 20

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Las Palmas, de hoofdstad de Gran Canaria. Wij zetten de leukste voor je op een rij

 1. De mooie promenade: Langs het strand Playa de las Canteras loopt een lange, brede promenade.
 2. Parque de Santa Catalina: Dit is een prachtig park met een kunstgalerij, een theater en een kleine tuin met subtropische planten.
 3. Mercado del Puerto: Dit is een populaire markt met allerlei soorten eten, waaronder verse vis en vlees.
 4. Castillo de la Luz: Dit is een kasteel uit de 16e eeuw dat nu dienst doet als museum.
 5. Catedral de Santa Ana: Dit is een prachtige kathedraal uit de 15e eeuw die gebouwd is in Mudéjar-stijl.
 6. Vegueta: een oude historische wijk waar je tal van historische bezienswaardigheden op loopafstand kunt ontdekken.
 7. Calle Triana: Dit is een populaire winkelstraat met talloze winkels en restaurants.
 8. Museo Canario: Dit is een museum met archeologische vondsten uit de Canarische Eilanden, waaronder voorwerpen uit de pre-Columbiaanse tijd.
 9. Parque de San Telmo: Dit is een mooi park met subtropische planten en een mooie fontein.
 10. Casa de Colon: Dit is een historisch gebouw uit de 15e eeuw dat nu dienst doet als museum met voorwerpen uit de tijd van Christoffel Columbus.
 11. Museo de Canario.
 12. Alfredo Kraus Hall
 13. Jardin Canario’s
 14. Gabinete Literario
 15. Santa Catalina
 16. CAAM museum
 17. De stadsstranden

De promenada van Las Palmas

Struinen over een promenade geeft ons het echte vakantie gevoel. Zo ook bij de promenade van Las Palmas. De promenade is goed aangelegd, waardoor je er makkelijk over kunt lopen en ook hardlopen voor de liefhebbers. Ook heb je diverse zitgelegenheden waaronder in het midden van de promenade, dichtbij Calle Kant een grote ronde bank. Op zondag zie je veel families met hun oudere familieleden gezellig over de promenade wandelen.

Langs de promenade zijn ook diverse (toeristische) restaurants. Je kunt er terecht voor een typisch Spaans gerecht, maar ook voor een lekker koud biertje. De winkels bestaan voornamelijk uit souvernirwinkels en andere snuisterijen.

De twee meest populaire stranden van Las Palmas zijn: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. Daarnaast is er een kleine stadstrand El Cicer dat vooral geliefd is onder de lokale bevolking om te surfen.

Lees hier alles over Playa de las Canteras.

Parque de Santa Catalina

Parque de Santa Catalina is een prachtig park in Las Palmas de Gran Canaria met een kunstgalerij, een theater en een kleine tuin met subtropische planten. Het park is vernoemd naar de heilige Santa Catalina, de patroonheilige van de stad. Het park is een populaire plek om te wandelen, te relaxen en te genieten van de natuur. Er zijn verschillende paden door het park waar bezoekers kunnen wandelen en er zijn ook bankjes waar ze kunnen zitten en genieten van het uitzicht. Het park heeft ook een speeltuin voor kinderen.

De kunstgalerij in het park toont wisselende tentoonstellingen van kunstwerken van lokale en internationale kunstenaars. Het theater in het park biedt regelmatig optredens van muziek, toneel en dans. De tuin met subtropische planten is een mooie plek om te wandelen en te genieten van de prachtige bloemen en planten.

Parque de Santa Catalina is een goede plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur. Het is een populaire plek voor bezoekers en inwoners van Las Palmas de Gran Canaria om te genieten van de frisse lucht en de mooie omgeving.

De prachtige kathedraal Santa Ana

De Catedral de Santa Ana ligt aan het gelijknamige plein Plaza de Santa Ana in de wijk Vegueta. Catedral de Santa Ana is een prachtige kathedraal uit de 15e eeuw in Las Palmas de Gran Canaria die gebouwd is in Mudéjar-stijl. De bouw begon in de 15de eeuw volgens ontwerpen van Don Diego Montaude, een belangrijke architect, die later opgevolgd werd door Juan de Palacio. De bouw van de kathedraal werd afgerond in 1570, waarna de kathedraal in de 18de eeuw helemaal gerenoveerd is.

De kathedraal is vernoemd naar de heilige Anna, de moeder van Maria en de grootmoeder van Jezus. De kathedraal is een belangrijk religieus en historisch gebouw in de stad en is een populaire bezienswaardigheid voor bezoekers.

De kathedraal heeft een mooie architectuur met karakteristieke elementen uit de Mudéjar-stijl, zoals bogen, kleurrijke tegels en gebeeldhouwde decoraties. Binnen in de kathedraal zijn er verschillende kunstwerken te bewonderen, zoals fresco’s, schilderijen en beelden. De kathedraal heeft ook een mooie tuin met subtropische planten en een fontein.

Catedral de Santa Ana is een belangrijk religieus en historisch gebouw in Las Palmas de Gran Canaria en is een goede plek om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de stad en de regio. Het is een populaire bezienswaardigheid voor bezoekers en inwoners van de stad.

Mercado del Puerto

Dit is een populaire markt met allerlei soorten eten, waaronder verse vis en vlees.

Leer hier meer over de markten op Gran Canaria.

autohuur Gran Canaria

De wijk Vegueta in Las Palmas

Vegueta is het oudste gedeelte van Las Palmas en een bezienswaardigheid die niet mag ontbreken op je lijstje. Hier vind je fraaie historische gebouwen, gezellige bars en mooie boetiekjes. De historische straat Triana is de hemel voor shopaholics, je vindt er grote ketenwinkels, exclusieve boetieks maar ook typisch Canarisch handwerk en cadeauwinkeltjes.

In Vegueta vind je ook een aantal van de andere bezienswaardigheden van Las Palmas: Casa de Colon en Plaza Ana.

Castillo de la Luz

Castillo de la Luz is een kasteel uit de 16e eeuw in Las Palmas de Gran Canaria dat nu dienst doet als museum. Het kasteel is gebouwd op een heuvel in de stad en biedt een prachtig uitzicht over de oceaan en de stad. Het kasteel is gebouwd in Mudéjar-stijl, een architecturale stijl die kenmerkend is voor de Canarische Eilanden en die is ontstaan uit de Arabische invloed in de regio.

Het kasteel is nu een museum waar bezoekers kennis kunnen maken met de geschiedenis van het eiland Gran Canaria en de rol die het heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis. Het museum bevat ook informatie over de geschiedenis van het kasteel en de rol die het heeft gespeeld in de verdediging van de stad. Castillo de la Luz is een populaire bezienswaardigheid in Las Palmas de Gran Canaria en is een goede plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland en de regio.

Parque San Telmo

Parque de San Telmo is een mooi park in Las Palmas de Gran Canaria met subtropische planten en een mooie fontein. Het park is vernoemd naar de heilige San Telmo, de patroonheilige van de zeelieden. Het park is een populaire plek om te wandelen, te relaxen en te genieten van de natuur. Er zijn verschillende paden door het park waar bezoekers kunnen wandelen en er zijn ook bankjes waar ze kunnen zitten en genieten van het uitzicht. Het park heeft ook een speeltuin voor kinderen. Parque de San Telmo is een goede plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur. Het is een populaire plek voor bezoekers en inwoners van Las Palmas de Gran Canaria om te genieten van de frisse lucht en de mooie omgeving.

Calle Triana

Calle Triana is een populaire winkelstraat in Las Palmas de Gran Canaria met talloze winkels en restaurants. De straat is genoemd naar de wijk Triana, een historische wijk in de stad met veel bezienswaardigheden. Calle Triana is een goede plek om te winkelen en te genieten van de Canarische cultuur. Er zijn talloze winkels met allerlei soorten producten, zoals kleding, accessoires, cadeaus en souvenirs. De straat is een must see voor elke shopliefhebber die Las Palmas bezoekt.

Er zijn ook verschillende restaurants en cafés in de straat waar bezoekers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten. Calle Triana is een populaire plek om te eten en te drinken en er zijn allerlei soorten restaurants, van fastfood tot exclusieve restaurants. De straat is ook een goede plek om te genieten van de Canarische muziek en dans, met regelmatig optredens van lokale muzikanten en dansers.

Casa de Colon

Casa de Colon is een historisch gebouw uit de 15e eeuw in Las Palmas de Gran Canaria dat nu dienst doet als museum. Het gebouw is vernoemd naar Christoffel Columbus, letterlijk betekent het dan ook ‘huis van Columbus’.

Hij stopte op het eiland Gran Canaria tijdens zijn reizen naar de Nieuwe Wereld. Het museum bevat een collectie voorwerpen uit de tijd van Columbus, waaronder kaarten, navigatie-instrumenten en andere historische objecten. Het museum geeft ook informatie over de geschiedenis van het eiland Gran Canaria en de rol die het heeft gespeeld in de ontdekkingsreizen van Columbus. Casa de Colon is een populaire bezienswaardigheid in Las Palmas de Gran Canaria en is een goede plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland en de rol die het heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis.

Uitgaan

Ondanks dat Las Palmas primair geen toeristenplaats is, is het wel een hoofdstad en dat betekent dat uitgaan ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Zo is er een uitgaansgedeelte bij El Meulle.

autohuur Gran Canaria

Het weer in Las Palmas

Las Palmas ligt in het noorden van het eiland en het is er daarom net iets minder warm dan in bijvoorbeeld Playa del Inglés. Dit betekent echter niet dat het een ongunstig klimaat heeft. In tegendeel, waar het in het zuiden van het eiland wel eens te warm kan worden, blijft het in de hoofdstad dan aangenaam.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link