Alles over Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria

Je bezoek aan Gran Canaria is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas! Het is een levendig, multiculturele hotspot met de vibe van een drukke Mediterrane of Noord-Afrikaanse stad. De stad telt ongeveer 400.000 inwoners en bestaat uit verschillende wijken met allemaal hun eigen flair.
Vegueta is het oudste gedeelte van de stad, hier vind je fraaie historische gebouwen, gezellige bars en mooie boetiekjes. De historische straat Triana is de hemel voor shopaholics, je vindt er grote ketenwinkels, exclusieve boetieks maar ook typisch Canarisch handwerk en cadeauwinkeltjes.
Aan de andere kant van de stad ligt Playa de las Canteras, één van Spanjes beste stadsstranden. Ook Le Cicer is een bekend strand van de hoofdstad  Het zand heeft hier een zwarte kleur doordat het van origine vulkanisch zand is. Achter de boulevard kun je heerlijk verdwalen in een doolhof aan kleine straatjes met meer dan genoeg uitstekende restaurantjes.

Bezienswaardigheden Las Palmas

  • Casa Colón.
  • Museo de Canario.
  • Vegueta.
  • Alfredo Kraus Hall
  • Jardin Canario’s
  • Gabinete Literario
  • Castillio de la luz
  • Santa Catalina

Het strand van de hoofdstad

De twee meest populaire stranden van Las Palmas zijn: Playa de las Canteras en Playa de las Alcaravaneras. Daarnaast is er een kleine stadstrand El Cicer dat vooral geliefd is onder de lokale bevolking om te surfen.

Uitgaan

Ondanks dat Las Palmas primair geen toeristenplaats is, is het wel een hoofdstad en dat betekent dat uitgaan ook zeker tot de mogelijkheden behoort. Zo is er een uitgaansgedeelte bij El Meulle.

Het weer in Las Palmas

Las Palmas ligt in het noorden van het eiland en het is er daarom net iets minder warm dan in bijvoorbeeld Playa del Inglés. Dit betekent echter niet dat het een ongunstig klimaat heeft. In tegendeel, waar het in het zuiden van het eiland wel eens te warm kan worden, blijft het in de hoofdstad dan aangenaam.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK