Firgas, het dorp van water

Firgas behoort tot de mooiste dorpjes van Gran Canaria. Het dorp ligt in het noorden van Gran Canaria op slechts 25 kilometer van de hoofdstad Las Palmas. Het dorpje wordt niet overspoeld met toeristen, veelal omdat het vanuit het Zuiden verder is om te bereiken. Toch is het een van de mooiere dorpen op Gran Canaria om te bezoeken. Dit heeft niet alleen te maken met de bezienswaardigheden, maar ook omdat het een rustig dorpje is waar de nog veel historie bewaard gebleven is.

Paseo de Gran Canaria

De Paseo de Gran Canaria ia waarschijnlijk de belangrijkste bezienwaardigheid in Firgas en wat ook de echte publiekstrekker is. Het is een kunstmatig aangelegde waterval met een totale lengte van ongeveer 30 meter. In de waterval zijn treden aangebracht waar het water overheen klettert naar beneden. Langs de waterval kun je op tegels de wapens van de 22 gemeenten van Gran Canaria zien. Daarom heet dit ook de Paseo de Gran Canaria: de promenade van Gran Canaria. Onder de wapens staan prachtige banken bekleed met opvallende tegels met mooie blauwe en gele patronen.

Paseo de Canarias

Deze kunst is niet gericht op Gran Canaria, maar heeft betrekking alle zeven Canarische eilanden. Voor ieder eiland (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura en El Hierro) is er een driedelig kunstwerk. Elk kunstwerk toont namelijk het wapen van desbetreffend eiland, een reliëf en een herkenbaar landschap. De kunstwerken zie je op de muren van de omliggende huizen.

Andere bezienswaardigheden

  • Ook in het centrum van het dorp vind je het dorpsplein met daaraan het stadhuis en de Inglesia San Roque kerk. Deze kerk vorm sinds 1836 het hart van het dorp.
  • Honger van het wandelen? In Firgas kun je ook uitstekend terecht voor een lekker vleesgerecht in een van de grill restaurants.
  • Molino del Conde is een oude maismeelmolen die dateert uit de zestiende eeuw. Naast de molen staat een oude opslag, maisoven en het molenaarshuis. Deze kunnen ook van binnen bezocht worden, informeer vooraf naar de openingstijden.

autohuur Gran Canaria

Mineraalwater uit Firgas

Op het eiland is Firgas beroemd geworden door de productie van mineraalwater. Dit water komt uit de bron in Barranco de las Madres. Hier worden meer dan 200.000 flessen per dag mee gevuld. Het gaat om mineraalwater met prik en het merk is te herkennen aan het rode logo Firgas met daarboven de berg.

Je bezoek aan Firgas kun je combineren met een bezoek aan het nabijgelegen dorp Arucas waar de bekendste rum van het eiland vandaan komt of Teror, een ander mooi authentiek dorp.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA
BESTE AANBIEDINGEN

Bekijk de beste aanbiedingen, ook last minutes!
close-link