Arguineguin een authentiek vissersdorp in Gran Canaria

Arguineguin is een typisch vissersdorp op Gran Canaria dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het is onderdeel van de gemeente Mogán. Er wonen enkele duizenden inwoners waarvan een groot gedeelte in levensbehoefte kan voorzien door middel van visvangst.

Het bestaat uit een klein centrum met vele smalle gezellige straatjes. Ook kun je in het centrum terecht bij een van de leuke restaurants voor een lekkere maaltijd of in een bar voor een drankje. Bovendien is er een strand en vind je er elke dinsdag een markt. Het ligt tussen Playa del Ingles en Puerto Rico in en is makkelijk te bereiken met de (huur)auto. Je kunt hier een rustige vakantie vieren of je kunt dit dorp bezoeken voor een leuk dagje uit vanuit een andere plaats op het eiland.

Het strand van Arguineguin

Arguineguin beschikt over een bescheiden strand. Het leuke is dat er ook een kleine promenade bijhoort wat het vakantiegevoel verhoogd. Bovendien kun je vanaf hier de vissers en hun bootjes aan het werk zien. Het strand heet – niet erg origineel – Playa de Arguineguin.

Wat te doen?

Het aantal bezienswaardigheden is in dit dorp beperkt. Toch geven we je graag een aantal leuke tips zodat je een dagje hier kunt vullen!

  • Watersport. Voor watersporters valt in Arguineguín genoeg te ondernemen; onder andere windsurfen, duiken en diepzeevissen behoren tot de mogelijkheden. Maar ook het steeds bekender wordende stand-up paddle kun je hier uitproberen.
  • Struinen door het centrum.
  • Dinsdag markt.
  • Dagverse vis eten.

Restaurants

Bij een vissersdorp hoort natuurlijk het eten van dagverse vis. Hiervoor kun je in verschillende lokale restaurants terecht die je vindt in en rondom het gezellige centrum. Een echte aanrader is het restaurant direct naast de visafslag. In dit restaurant in Arguineguín ben je niet alleen verzekerd van heerlijke vis, je zit er ook tussen de dorpelingen. Zo ervaar je tijdens je vakantie echt de lokale sfeer en cultuur!

Winkelen

Naast een aantal losse winkeltjes vind je in Arguineguín ook Centro Ancora. Dit kleine Centro Commercial heeft een aantal leuke winkels en bovendien kun je hier ook terecht voor airconditioning als je even genoeg hebt van de warmte.

Struinen over de Markt

Elke dinsdag vind er in Arguineguin een markt plaats. Het is naast een levensmiddelen markt ook een markt waar je terecht kunt voor kleding en andere snuisterijen. Het is er meestal gezellig druk en alleen tijdens het hoofdseizoen kan het soms echt druk worden. De Arguineguin markt vindt plaats op Plaza Negro in Calle Pablo Gonzales.

Uitgaan is beperkt

Om uit te gaan moet je niet in Arguineguin wezen. Dan kom je niet veel verder dan een biertje in een lokale bar. Echter met de taxi ben je in ongeveer een kwartiertje in het nabijgelegen Maspalomas waar je wel kunt uitgaan bijvoorbeeld in de Yumbo.

Ligging

  • Ligt praktisch langs de GC1, tussen Puerto Rico en Maspalomas
  • Met de auto ongeveer 30 minuten van het vliegveld.
  • Met de auto is het ongeveer 45 minuten naar de hoofdstad Las Palmas.

Het weer in Arguineguín

Arguineguín ligt in het Zuiden van Gran Canaria en is daarmee verzekerd met de vele zonuren. Hierdoor is het bijna het gehele jaar door mogelijk om op het strand te liggen. Doordat het achter de heuvels ligt kan er ook een enkele keer een stevige regen en/of onweersbui ontstaan.

Hotels in Arguineguin

Er zijn slechts een handjevol hotels en appartementen in Arguineguin te vinden. De meeste mensen komen hier dan ook niet voor hun hele vakantie, maar maken er een leuk dagtochtje van. Toch zijn er een aantal mooie hotels te vinden in het plaatsje.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK