Arguineguin - Gran Canaria

Arguineguin een authentiek vissersdorp in Gran Canaria

Arguineguin is een typisch vissersdorp op Gran Canaria dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het is onderdeel van de gemeente Mogán. Er wonen enkele duizenden inwoners waarvan een groot gedeelte in levensbehoefte kan voorzien door middel van visvangst. Het bestaat uit een klein centrum met vele smalle gezellige straatjes. Bovendien is er een strand en vind je er elke dinsdag een markt. Het ligt tussen Playa del Ingles en Puerto Rico in en is makkelijk te bereiken met de (huur)auto.

Het strand van Arguineguin

Arguineguin beschikt over een bescheiden strand. Het leuke is dat er ook een kleine promenade bijhoort wat het vakantiegevoel verhoogd. Bovendien kun je vanaf hier de vissers en hun bootjes aan het werk zien. Het strand heet – niet erg origineel – Playa de Arguineguin.

Doen

  • Watersport. Voor watersporters valt in Arguineguín genoeg te ondernemen; onder andere windsurfen, duiken en diepzeevissen behoren tot de mogelijkheden. Maar ook het steeds bekender wordende stand-up paddle kun je hier uitproberen.
  • Dinsdag markt.
  • Dagverse vis eten.

Markt Arguineguín

Iedereen dinsdag vind je in Arguineguín een van de grootste markten van Gran Canaria. Je kunt hier tussen 8:00 ’s ochtends en 14:00 uur ’s middag terecht voor voedsel zoals verse vis en fruit, kleiding zoals handgemaakte leren riemen en hebbedingetjes. De markt vindt plaats op Plaza Negro in Calle Pablo Gonzales.

Restaurants

Bij een vissersdorp hoort natuurlijk het eten van dagverse vis. Hiervoor kun je in verschillende lokale restaurants terecht. die je vindt in en rondom het gezellige centrum. Een echte aanrader is het restaurant direct naast de visafslag. In dit restaurant in Arguineguín ben je niet alleen verzekerd van heerlijke vis, je zit er ook tussen de dorpelingen.

Winkelen

Naast een aantal losse winkeltjes vind je in Arguineguín ook Centro Ancora. Dit kleine Centro Commercial heeft een aantal leuke winkels en bovendien kun je hier ook terecht voor airconditioning als je even genoeg hebt van de warmte.

Uitgaan

Om uit te gaan moet je niet in Arguineguin wezen. Dan kom je niet veel verder dan een biertje in een lokale bar.

Arguineguín informatie

  • Ligt praktisch langs de GC1 Tussen Puerto Rico en Maspalomas
  • Met de auto ongeveer 30 minuten van het vliegveld.
  • Met de auto is het ongeveer 45 minuten naar de hoofdstad Las Palmas.

Het weer in Arguineguín

Arguineguín ligt in het Zuiden van Gran Canaria en is daarmee verzekerd met de vele zonuren. Hierdoor is het bijna het gehele jaar door mogelijk om op het strand te liggen. Doordat het achter de heuvels ligt kan er ook een enkele keer een stevige regen en/of onweersbui ontstaan.

Appartementen en hotels in Arguineguín