Palmitos Park (Maspalomas): Lees dit voordat je gaat (2024)

Ben jij een dieren of natuurliefhebber? Dan mag een bezoek aan dierenpark Palmitos Park in Maspalomas niet ontbreken! Gran Canaria heeft geen dierentuin zoals wij die kennen, echter Palmitos Park is vele malen beter dan een standaard dierentuin! Dit adembenemende park is een must-visit bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Bezoek het park en bekijk de uitgebreide verzameling van zeldzame planten, exotische vogels en fascinerende dieren!

Ontdekkingstocht door de natuur

Maak je klaar voor een avontuurlijke ontdekkingstocht door de weelderige natuurlijke omgeving van Palmitos Park. Het exotisch park strekt zich uit over 20 hectare en herbergt meer dan 1.500 verschillende plantensoorten, variërend van kleurrijke bloemen tot wuivende palmbomen. Wandel langs schilderachtige paden en bewonder de diverse flora die deze plek zo uniek maakt.

Een paradijs voor vogelliefhebbers

Voor liefhebbers van gevederde vrienden is Palmitos Park een waar paradijs. Het park herbergt meer dan 200 vogelsoorten, waarvan vele zeldzaam en bedreigd zijn. Maak een wandeling door de schitterende volières en bewonder de kleurenpracht van exotische papegaaien, flamingo’s en toekans. Mis zeker niet de spannende vogelshows, waar getalenteerde trainers demonstraties geven van de verbazingwekkende vaardigheden van deze gevleugelde wezens.

Bekijk onder andere deze vogels:

 • Exotische papegaaien
 • Flamingo’s
 • Toekans
 • Roofvogels zoals adelaars en valken

>> Direct tickets bekijken en boeken

Roofvogels Palmitos Park

Welke dieren kom je nog meer tegen in het Palmitos Park?

Naast de talrijke kleurige vogels biedt Palmitos Park ook een verscheidenheid aan andere dieren die je zeker zullen fascineren. Van indrukwekkende roofvogels en nieuwsgierige lemuren tot indrukwekkende katachtigen en reptielen, er is hier voor elk wat wils. Breng een bezoek aan de spectaculaire dolfinariumshow en laat je betoveren door de elegante bewegingen van de dolfijnen. Vergeet niet om ook de mysterieuze wereld van de vlinders te verkennen, waar kleurrijke exemplaren uit alle hoeken van de wereld je zullen verbazen.

Ook deze dieren kom je hier tegen:

 • Dolfijnen
 • Lemuren
 • Kangoeroes
 • Wasberen
 • Stokstaartjes
 • Prachtige katten zoals jaguars, lynxen en luipaarden

Het dolfinarium en dolfijnenshows

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er ook dolfijnen in Palmitos Park. De dolfijnenshows in Palmitos Park zijn een van de hoogtepunten van een bezoek aan het park. Deze shows bieden een spectaculaire en meeslepende ervaring waarbij getalenteerde dolfijnen en hun trainers de hoofdrol spelen.

De dolfijnen in Palmitos Park zijn buitengewoon intelligent en behendig. Tijdens de shows laten ze hun verbazingwekkende vaardigheden zien. Denk aan mooie sprongen, gekke kunstjes en interactie met het publiek. Het is een indrukwekkende voorstelling die jong en oud zal verbazen en inspireren.

De shows zijn niet alleen vermakelijk, maar ook educatief. Tijdens de voorstellingen geven de trainers je inzicht in het gedrag en de eigenschappen van dolfijnen. Ook leer je meer over de inspanningen die worden geleverd voor hun behoud en bescherming. Je leert over de unieke kenmerken van deze fascinerende zeezoogdieren en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in het wild.

Bij Palmitos Park staat het welzijn van de dieren centraal, en de dolfijnenshows worden uitgevoerd met grote zorg voor de gezondheid en het comfort van de dolfijnen. Het park zet zich actief in voor de bescherming en het behoud van deze prachtige wezens, en de shows zijn bedoeld om bewustzijn te creëren en het belang van het behoud van de zee en haar bewoners te benadrukken.

Voor bezoekers is er ook de mogelijkheid om een interactieve sessie met de dolfijnen bij te wonen. Tijdens deze sessies kun je de dolfijnen van dichtbij zien, ze aanraken en zelfs samenwerken met de trainers om enkele basiscommando’s aan de dolfijnen te geven. Het is een unieke kans om een persoonlijke band met deze prachtige wezens te ervaren.

>> Direct tickets bekijken en boeken

De botanische tuin van Palmitos Park

De botanische tuin van Palmitos Park is een ware oase van groen en een paradijs voor plantenliefhebbers. Het park beslaat een uitgestrekt gebied van 20 hectare en herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 1.500 verschillende plantensoorten.

In de botanische tuin vind je een overvloed aan diverse planten, variërend van kleurrijke bloemen tot schitterende palmbomen. Het is een waar genot om langs de schilderachtige paden te wandelen en je te laten betoveren door de prachtige flora die deze plek zo uniek maakt.

Een van de hoogtepunten van de botanische tuin is de grote variëteit aan palmbomen. Gran Canaria staat bekend om zijn weelderige palmen. In Palmitos Park kun je dan ook enkele van de meest indrukwekkende exemplaren bewonderen. Van hoge, wuivende dadelpalmen tot sierlijke waaierpalmen, de verscheidenheid aan palmbomen is werkelijk adembenemend.

Naast palmbomen vind je in de botanische tuin ook andere interessante plantensoorten, zoals cactussen, exotische bloemen en tropische fruitbomen. Zo is er een heuse cactus garden. Je kunt je verwonderen over de kleurenpracht en de geuren van de verschillende bloemen en genieten van de harmonie tussen de planten en de natuurlijke omgeving.

Naast dat de botanische tuin heel mooi is, is het ook heel leerzaam om het park een dagje te bezoeken. Je leert er veel over planten en de prachtige dieren en het belang van biodiversiteit en natuurbescherming. Het is een geweldige gelegenheid om je kennis te vergroten en een dieper begrip te krijgen van de rijke botanische wereld.

Vogelpark Palmitos

Praktische informatie

Omdat het bijna altijd lekker weer is op Gran Canaria, is ook dierenpark Palmitos Park het hele jaar geopend. Standaard is het park dus 7 dagen per week, maandag tot en met zondag, geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Het is echter belangrijk om altijd vooraf even de officiële website van het park te bekijken voor actuele informatie over de openingstijden en speciale evenementen.

Prijzen tickets

Zoals je zult begrijpen kost het flink wat geld om zo’n mooi park met de dieren te onderhouden. De reguliere prijs voor een ticket voor Park Palmitos ligt dan ook voor volwassene op 35 euro en voor kinderen op 26 euro. Wij vinden echter dat dit elke euro waard is. In de prijs zit bovendien toegang tot alle shows, dus ook bijvoorbeeld de dolfijnenshow en roofdierenshow en gratis parkeren voor wanneer je met de auto komt. Ook zijn er kortingen mogelijk voor grotere groepen. In verband met drukte is het aan te raden om vooraf je tickets te boeken.

>> Direct tickets bekijken en boeken

Hoe kom je er?

Van Palmitos Park wordt vaak gezegd dat het in Maspalomas ligt. Dat klopt technisch, maar het ligt niet in het stadje zelf. Vanaf de vuurtoren van Maspalomas is het ongeveer 20 minuten rijden naar het Noorden.

Adres

Barranco de los Palmitos, s/n, 35109 Maspalomas, Las Palmas

Met de bus

Zoals we op onze website uitleggen is het openbaar vervoer op Gran Canaria goed geregeld, de bus brengt je overal. Zo is het ook makkelijk om met de bus naar Palmitos Park te gaan. Je neemt hiervoor bijna altijd lijn 45 of lijn 70. Vanuit de meest populaire vakantiebestemmingen op het eiland neem je de volgende bus:

 • Vanaf Bahia Feliz: Bus nummer 45
 • Vanaf Playa De Inglés: Bus nummer 45
 • Vanaf Campo Internacional Busses: nummer 45 en 70
 • Vanaf Puerto Rico: Bus nummer 70
 • Vanaf Amadores: Bus nummer 70
 • Vanaf Faro Maspalomas: Bus nummer 70
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA BESTE VROEGBOEKACTIES 2024

Bekijk de beste vroegboekacties met scherpe prijzen!
Gran
close-link