Naturisme en naaktstrand op Gran Canaria

De een vind het helemaal geweldig, de ander vind het helemaal niks: naturisme. Vaak wordt met naturisme op vakantie het bezoeken van naaktstranden bedoeld. Daarnaast is het ook mogelijk om een stapje verder te gaan en een accommodatie te vinden waar je naakt kan rondlopen. Op deze pagina geven je een overzicht van de mogelijkheden van naturisme op Gran Canaria.

3x beste naaktstrand op een rij

Je kan niet overal zomaar geheel naakt rondlopen op het strand. Als je dit toch wilt doen, dan kun je een bezoek brengen aan een zogenaamd naaktstrand. Gelukkig heeft Gran Canaria meerdere van dit soort naaktstranden waar je geen badkleding aan hoeft (beter gezegd, het mag niet eens) en waar je met soortgenoten heerlijk van het mooie weer kunt geniet. In onderstaand overzicht vind je de beste naaktstranden van Gran Canaria op een rij.

Naaktstrand Playa del Ingles

Tussen Playa del Ingles en Maspalomas vind je misschien wel het beste naaktstrand van Gran Canaria. Met een lengte van ongeveer 3 km is dit in elk geval het grootste naaktstrand van het eiland. Echter is dit strand niet alleen voor mensen die aan naturisme doen, ook mensen in badkleding worden hier toegelaten. Ben je dus in een groep op vakantie waar mensen zowel naakt als in badkleding willen zonnen, dan ben je hier op het juiste adres!

De gayscene van Gran Canaria vind je ook terug op dit nudistenstrand. Echter je komt ook heterostellen en families tegen en het is de bedoeling dat iedereen zich hier op zijn of haar gemak voelt.

Playa de Vargas

Een ander bekend, maar stuk minder toeristisch, naaktstrand vind je terug in het zuidoosten van het eiland bij de gemeente Aguimes. Het is een rustig strand dat voornamelijk bestaat uit kiezels en geliefd is bij zowel nudisten als surfers. Die laatste groep vind je hier vooral doordat er vaak een gunstige wind staat. Je kunt dit strand het beste bereiken met een huurauto.

Montaña de Arena

Een ander favoriet nudistenstrand is Montaña de Arena. Dit naaktstrand is vrij klein, maar het bestaat in tegenstelling tot Playa de Vargas wel uit fijn donkergekleurd zand. Het strand ligt verscholen achter een grote duin. Ook de zee is er heerlijk om in te zwemmen; rustig en vaak stralend blauw.

Het is een stuk minder toeristisch en druk dan bovengenoemde twee stranden. Mede doordat het verder van de toeristische badplaatsen af ligt en ook verder van de bebouwde kom. Bovendien is het alleen te voet bereikbaar. Toch kan het er in de zomermaanden en in de weekenden vrij druk zijn.

autohuur Gran Canaria

Naturisme accommodaties

Gran Canaria kent weinig accommodaties die speciaal bedoelt zijn voor naturisme; waar je naakt kunt rondlopen. Een specifieke accommodatie vind je echter terug in het Zuiden van het eiland, dichtbij de badplaats (en het naaktstrand) Maspalomas. Het bungalowpark Magnolias Natura verwelkomt specifiek mensen die houden van naturisme. Het bungalowpark ligt in de urbanisatie Campo International (tussen Playa del Ingles en Maspalomas) en heeft 14 bungalows. Het is een stukje van het drukke uitgaansleven en het strand, maar daardoor kun je hier wel in alle rust van het naturisme genieten.

Andere accommodaties zijn Petit Hotel Natura, Gran Canaria 616 Naturiste Fkk Hotel, Artika Natura en het vakantiehuis Casa el Patio.

Topless zonnen

Ook belangrijk om even te vermelden: topless zonnen is bijna overal toegestaan in Gran Canaria. Niet alleen op het strand, maar ook bij de zwembaden van de accommodaties zie je dat er veel topless gezond wordt. Twijfel je of het toegestaan is bij jouw accommodatie? Vraag het dan even na bij de receptie. Bovendien is het bij (bijna) alle accommodaties verplicht om rond te lopen of bijvoorbeeld in het restaurant te zitten met voldoende kledij.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA BESTE VROEGBOEKACTIES 2024

Bekijk de beste vroegboekacties met scherpe prijzen!
Gran
close-link