Markten Gran Canaria

Als je op vakantie bent op Gran Canaria dan mag een bezoek aan een markt niet ontbreken. Op dit Canarische eiland vind je tal van leuke markten, zowel dagelijkse markten als weekmarkten. Los van de plaats en de dag waarop de markt plaatsvindt, zijn er ook toeristische en minder toeristische markten en is er een verschil tussen goederenmarkten en levensmiddelenmarkten.

Bij de levensmiddelen tref je vaak de lokale bevolking. Terwijl de goederenmarkten ook veel toeristen aantrekken. Let er op dat je hier kunt afdingen op de prijzen en dat je de kwaliteit van de producten controleert. Bovendien worden er vaak nepmerken verkocht.

Onderstaand vind je een overzicht van de leukste markten op Gran Canaria. Voordat je de markt gaat bezoeken check wel altijd even of deze daadwerkelijk nog plaatsvindt op de hieronder genoemde dag en plaats. Je kunt dit meestal navragen in de accommodatie waar je verblijft. Kijk daarnaast hoe je de markt het beste kunt bereiken, soms is dat heel makkelijk met de lokale bus, maar een andere keer is met de taxi of huurauto handiger.

De twee grootste markten op Gran Canaria

De grootste of belangrijkste markten bevinden zich in het toeristische Zuiden. Deze zijn makkelijk te bereiken en zijn een leuk uitje tijdens je vakantie. Als je verder leest, vind je echter de kleinere en minder toeristische markten waarbij de meeste je het echte lokale gevoel geven en waar je ook de meer artisanale producten vindt.

Markt San Fernando (woensdag en zaterdag)

Dag: elke woensdag en zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: markthal Mercado Municipal San Fernando vlakbij Maspalomas. Let op! In 2024 is deze markt verhuisd naar Playa del Ingles voor het hotel Green Field. Controleer altijd de huidige locatie voordat je naar de San Fernando markt gaat!
Type: een van de leukste markten op het eiland met een zeer divers aanbod! Binnen in de markthal kun je levensmiddelen kopen zoals groente, vlees en vis en kruiden. Buiten zijn er fruitkramen maar ook goederen zoals kleding, schoenen, handtassen en nog veel meer! Makkelijk met de bus te bereiken omdat deze hier speciaal naar toe gaat vanuit de omliggende plaatsen. Het is wel een typische toeristen markt, desalniettemin gezellig om toch even overheen te slenteren.

Markt in Puerto de Mógan (vrijdag)

Dag: elke vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: Mercadillo de Mogan, in de haven, rond het strand van Puerto de Mógan
Type: een van de grootste markten van Gran Canaria waar het dus ook best druk kan zijn met de lokale bevolking en ook veel toeristen. Van groente en fruit tot kleding en alles ertussenin! Daarna kun je bij een van de vele restaurantjes gaan zitten en van vers gevangen vis genieten.

Wekelijkse markt Puerto de Mogan Gran Canaria

Andere markten op Gran Canaria

Daarnaast vind je over het hele eiland verspreid tal van andere markten. De meer authentieke markten vind je in het hart van het eiland, in de bergdorpen. In het zuiden van het eiland vind je de meer toeristische markten.

Markt in Aguïmes (donderdag)

Dag: elke donderdag van 8.00 tot 13.00 uur
Locatie: naast het openbare zwembad, tegenover het busstation
Type: een boerenmarkt met vooral levensmiddelen die direct van het land komen. Een van de meest traditionele markten met weinig toeristen. Je vindt hier dan producten als kaas, olijfolie, wijn, groente en fruit en het brood van Agüimes. Het brood van Agüimes is zeer bekend en een must have om te proeven als je deze wekelijkse markt bezoekt! Vergeet niet om na de markt ook nog even door het dorpje te slenteren en de verschillende soorten en kleuren huizen te bekijken!

Lokale markt Aguimes

Markt in Arguineguin (dinsdag)

Dag: elke dinsdag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: in de haven van Arguineguin. De markt vindt plaats op Plaza Negro in Calle Pablo Gonzales.
Type: Iedereen dinsdag vind je in Arguineguín een van de grootste markten van Gran Canaria. Je kunt hier tussen 8:00 ’s ochtends en 14:00 uur ’s middag terecht voor voedsel zoals verse vis en fruit, kleding zoals handgemaakte leren riemen en andere hebbedingetjes. Rondom de markt vind je leuke terrasje waar je kunt zitten voor een kopje koffie of je eerste biertje van de dag!

Markt in Arucas (zondag)

Dag: elke zondag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: op het plein voor de kathedraal Basilica op la Virgen del Pino in Arucas.
Type: een boerenmarkt met vooral levensmiddelen die direct van het land komen

Markt in Galdar (donderdag)

Dag: elke donderdag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: op het plein Plaza de Santiago in Galdar
Type: een straatmarkt met levensmiddelen. Bovendien kun je hier ook verschillende producten zoals zonnebrillen, accessoires en kleding kopen. Maar pas op met de merk producten op deze wekelijkse markt, vaak zijn deze nep!

Markt in Puerto de Mogan (maandag)

Dag: elke maandag van 9.00 tot 14.00 uur
Locatie: in de haven, rond het strand van Puerto de Mógan
Type: een kleinere markt dan op vrijdag die met name focust op ambachtelijke, handgemaakte producten. Leuk om dat ene speciale souvenir te kopen!

Markt in Santa Brigada (zaterdag en zondag)

Dag: elke zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en zondag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: in het centrum van het dorpje Santa Brigada
Type: In het weekend kun je zowel op de zaterdag de hele dag, als op zondag terecht op deze markt. Je vindt hier typische lokaal gemaakte producten zoals brood, kaas, honing en gebak.

Lees hier meer over Santa Brigada

Markt in Teror (zondag)

Dag: elke zondag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: in het centrum van het dorpje Teror op het stadsplein.
Type: Teror is een van de mooiste plaatsen in het Noorden van het eiland met ook een van de leukste lokale markten. Op deze markt vind je een aantal lokale producten waaronder de chorizo de Teror, zwarte pens, zoete specialiteiten en verschillende kazen  Na het bezoeken van de markt van Teror, kun je slenteren door de straatjes en genieten van het Canarische uitzicht.

Markt in Vecindario (woensdag)

Dag: elke woensdag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: in Mercado Centro op Plaza de San Rafael in Vecindario
Type: een kleine markt en goedkope producten waar vooral de locals op af komen. Het is een van de oudste openbare lokale markten. Waarschijnlijk niet de moeite waard om specifiek te bezoeken, maar als je in de buurt bent, is het leuk om even langs te gaan!

Markt in Vega de San Mateo (zondag)

Dag: elke zondag van 8.00 tot 14.00 uur
Locatie: in het centrum van het dorpje San Mateo
Type: In het midden van het eiland vind je het mooie dorp San Mateo en elke zondag is hier markt. Je kunt hier nog typische folklore vinden en het is een prachtige boeren- en bloemenmarkt. De prijzen liggen hier een stuk lager dan dat je in Nederland gewend bent. Bovendien is het een typisch lokale markt en zie je vooral de plaatselijke bevolking.

Leuke georganiseerde markt bezoeken

Markten in Las Palmas

Las Palmas is de grootste stad van de Canarische eilanden en het zal je dan ook niet verbazen dat je hier meerdere markten vindt. Het gaat om zowel vaste markten waar je (bijna) dagelijks naar toe kunt als weekmarkten die alleen op een vaste dag in de week te bezoeken zijn.

Dagelijkse markt in de markthal in Vegueta Las Palmas

Dag: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: in de wijk Vegueta in Las Palmas in een overdekte markthal Mercado de Vegueta.
Type: dit is een van de enige markten op Gran Canaria die bijna dagelijks plaatsvindt. Je vindt deze in de overdekte markthal Mercado de Vegueta. Loop langs de verschillende marktstandjes die diverse producten aanbieden. Populair bij de locals om hun dagelijkse boodschappen te doen, maar ook veel bezocht door toeristen. Je kunt er ook terecht voor keramiek, aardewerk, manden en lederwaren. Er om heen zijn vele gezellige cafe’s en barretjes om achteraf een lekker kopje koffie te drinken. Het is een overdekte markt, dus ook handig voor die enkele keer dat het regent op Gran Canaria…

Zondagmarkt in Vegueta Las Palmas

Dag: elke zondag van 10.00 tot 15.00 uur, behalve in juli, augustus en september
Locatie: in de wijk Vegueta in Las Palmas op het plein Plaza Pilar Nuevo
Type: Vegueta is waarschijnlijk het mooiste deel van het historisch centrum van Las Palmas. Elke zondag, behalve in het hoogseizoen, vind je hier een leuke markt met een divers aanbod.

Boerenmarkt in San Lorenzo Las Palmas

Dag: elke zondag van 8.00 tot 13.30 uur
Locatie: in de straat Carretera General de San Lorenzo.
Type: een kleine boerenmarkt met ongeveer 20 kraampjes waar de lokale producenten hun waar verkopen. Je vindt hier veelal biologische producten. Een must taste is de lokale kaas andere lokale producten, dat je hier kunt proeven. Het leuke aan deze markt is dat je bij aankomst een groot bord ziet met daarop de minimale en maximale prijzen die gelden voor de verse producten zoals groente en fruit voor die dag.

Vlooienmarkt in San Telmo Las Palmas

Dag: elke zondag van 9.00 tot 14.00 uur
Locatie: park San Telmo in Las Palmas
Type: een vlooienmarkt met allerlei snuisterijen rondom het park San Telmo. Makkelijk met de bus vanuit de diverse badplaatsen te bereiken.

Leuke georganiseerde markt bezoeken

Markten Gran Canaria per dag van de week

In onderstaand overzicht vind je de markten op Gran Canaria geordend per dag. Zo zie je dat je elke dag wel een markt kunt bezoeken!

  • Maandag: Puerto de Mogan
  • Dinsdag: Arguineguin
  • Woensdag: San Fernando, Vecindario
  • Donderdag: Aguimes, Galdar
  • Vrijdag: Puerto de Mogan
  • Zaterdag: San Fernando, Santa Brigada
  • Zondag: Arucas, Santa Brigada, Teror, San Mateo, Vegueta, San Lorenzo, San Telmo

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link