Klimaat Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend voor haar fijne klimaat. Bijna het gehele jaar door is het er heerlijk vertoeven. Al kan het soms in de zomer net iets te warm worden en valt er in de winter een enkele keer sneeuw. Toch kun je over het algemeen zeggen dat door de vele zonuren, en de aangename temperaturen het klimaat van Gran Canaria een van de fijnste binnen Europa is.

Het voorjaar

In de maanden maart, april en mei is het door het gunstige klimaat al heerlijk vertoeven op Gran Canaria. Diegene die dan ook niet kunnen wachten totdat de zon in Nederland tevoorschijn komt kunnen er zeker van zijn dat ze deze wel al op Gran Canaria vinden. Ook in de meivakantie is het een geliefde vakantiebestemming.

De zomer

In de zomermaanden juli, augustus en september kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. Toch wordt het er meestal niet té warm.

Herfst

Waar in Nederland na de zomer al snel de herfst met regen en grijze dagen zijn intrede kan doen, blijft het klimaat in Gran Canaria ook in de herfst nog aangenaam. Vaak tot en met november is het er heerlijk vertoeven.

>> Lees alles over naar Gran Canaria tijdens de herfstvakantie

De winter

De Canarische eilanden zijn misschien wel de fijnste plek om de winter door te brengen in Europa als je op zoekt bent naar zon. Zelfs tijdens de wintermaanden heeft het zuiden namelijk een gematigd klimaat en nog steeds vele zonuren.

De tweesplitsing tussen Noord en Zuid is echter in de winter het grootst. In november, december, januari en februari kan het zelfs voorkomen dat in de bergen sneeuwt. In deze maanden moet je er echter niet gek van op kijken als de temperatuur in de zuidelijke badplaatsen nog steeds de 20 graden aantikt en je prima in een t-shirt en korte broek kunt rondlopen.

Zonuren op Gran Canaria

De zon is vaak aanwezig op het eiland. Het hoge aantal zonuren samen met de hoge temperaturen leiden dan ook tot het aangename klimaat op Gran Canaria. Onderstaande grafiek laat het aantal zonuren per maand zien.

Regen op Gran Canaria

De regen op Gran Canaria is aanzienlijk minder dan in Nederland. Toch regent het wel eens op het eiland. Dat is dan met name in het Noordoosten van eiland maar ook in de hoofdstand Las Palmas valt er vaak wekelijks een bui. Vaak niet van lange duur en aangezien de meeste plaatsen op het eiland aan de kust liggen, trekken de wolken ook weer snel weg.

In het Zuiden van het eiland komt regen minder vaak voor. De buien die hier vallen kunnen echter van een meer tropisch karakter zijn; korte hevige buien waarbij er in korte tijd zoveel regen kan vallen dat er zelfs sprake zijn van een korte periode wateroverlast.

Klimaat Gran Canaria: verschil tussen Noord en Zuid

Midden op het eiland licht er de Roque Nublo, het hoogste punt van het eiland. deze bergen creëren een twee splitsing op het eiland waardoor er in het noorden van het eiland een ander klimaat heerst dan in het Zuiden.

Het Noorden en dan met name het Noordoosten wordt gekenmerkt door een gematigder klimaat. Het is er koeler en ook regen komt hier vaker voor.

In het Zuiden van het eiland is het fijner vertoeven. Hier zin er meer zonuren en ook de temperaturen zijn er hoger. Logisch dat hier de meeste badplaatsen gevestigd zijn zoals Playa del Ingles en Meloneras.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link