Kasbah in Playa del Ingles – Gran Canaria

Kasbah is een populair winkel- en uitgaanscentrum gelegen in Playa del Inglés. Ondanks dat het een beetje gedateerd is, is het nog steeds een van de meest bezochte toeristische gebieden van Gran Canaria. Het is een groot complex vol met winkels, bars, clubs en restaurants. Lees op deze pagina alles wat Kasbah jou te bieden heeft en wanneer je er juist wel en juist niet naar toe moet gaan…

Restaurants

In de Kasbah op Gran Canaria vind je verschillende restaurants. De meeste restaurants serveren echter fast food zoals burgers of döner kebap. Echter je kunt hier een goede bodem leggen voor een avondje uitgaan. Boven zijn er in diverse restaurants wekelijks live muziek optredens, wat de sfeer ten goede komt. Ook in de meeste bars kun je terecht voor een kroeghap.

Bars en uitgaan

Kasbah in Playa del Ingles staat vooral bekend om de mogelijkheden voor uitgaan. Over de verschillende etages vind je meerder bars. Maar vooral beneden heb je de meeste bars en enkele nachtclubs. Ook is er een centraal plein waar er regelmatig gedanst wordt. Er wordt dan veel Spaanse en Latijn Amerikaanse muziek gedraaid. Hierop wordt veel gedanst, met name door de lokale bevolking en/of wat oudere bezoekers.

Lees hier alles over uitgaan op Gran Canaria!

Enkele leuke clubs

Turbo Bar: legendarische hardrock pub

The Irish Tawern: een Ierse pub zoals deze hoort te zijn

Als je klaar bent om te dansen, zijn er tal van clubs in Kasbah om uit te kiezen. Er zijn verschillende discotheken en clubs. Enkele clubs zijn: Stop in Brazil en Chinawhite Club.

Let op: buiten staan propers van de verschillende clubs, die je vaak naar binnen proberen te loodsen voor een gratis drankje. Achteraf blijkt dit drankje echter niet altijd gratis te zien, maar duur betaald. Ben hier dus voorzichtig mee.

Lees hier alles over uitgaan op Gran Canaria!

Winkelen

Ook het winkelen in Kasbah heeft betere tijden gekend. Er zijn wel nog enkele winkels, maar deze focussen zich vooral op toeristen. Het gaat dan met name om kledingwinkels en souvenirswinkels. Je kunt hier ook terecht voor sieraden, horloges en parfums.

In de Kasbah vind je ook een markt waar je lokale producten kunt kopen, zoals vers fruit en groenten, kaas, olijfolie en wijn. Ook is er een Hiperdino supermarkt, parfumerie en apotheek.

Ligging

Een van de redenen waarom de Kasbah zo populair is, is vanwege de centrale ligging. Het is gelegen in het hart van Playa del Inglés en slechts een paar minuten lopen van het strand en het centrum. Het Kasbah Shopping Center ligt ookop loopafstand van veel hotels en accommodaties in Playa del Ingles. Als je niet ver wilt lopen, zijn er ook taxi’s beschikbaar bij het winkelcentrum. Vooral handig als je in de late uurtjes naar huis gaat.

Bovendien zijn er tal van parkeerplaatsen in de buurt. Dus als je met je huurauto komt, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een plek om te parkeren.

Geschiedenis van de Kasbah

De Kasbah werd gebouwd in de late jaren 60 en was een van de eerste moderne winkelcentra in Playa del Ingles. In die tijd was het een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het was ook een van de weinige plaatsen waar je ’s avonds kon uitgaan.

Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Don Manuel de la Peña Suarez en heeft een opvallende vorm van een (omgekeerd) schip. Eenmaal binnen in de Kasbah, zie je dat het gebouw is opgedeeld in verschillende verdiepingen

In de loop der jaren is de Kasbah verschillende keren gerenoveerd en uitgebreid. De afgelopen jaren is er echter weinig onderhoud en renovatie geweest. Dit is ook terug te zien aan het Centro Commercial. De meeste mensen vinden het shopping center anno 2024 vergane glorie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van het Kasbah winkelcentrum op Gran Canaria?

Het Kasbah winkelcentrum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. Houd er rekening mee dat sommige winkels mogelijk afwijkende openingstijden hebben. De meeste bars en restaurants zijn tot in de late uurtjes geopend. Dit is echter ook afhankelijk van het seizoen en de drukte op die dag.

Welke winkels kan ik vinden in het Kasbah winkelcentrum?

In het Kasbah winkelcentrum vind je diverse winkels, waaronder kledingwinkels, souvenirwinkels, juweliers, en elektronicawinkels. Er is voor ieder wat wils!

Zijn er speciale evenementen of feesten in de Kasbah die ik niet mag missen?

Ja, er worden regelmatig evenementen en feesten georganiseerd in de Kasbah. Houd de evenementenkalender in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Zijn er nachtclubs in de Kasbah en wat zijn de toegangsvoorwaarden?

Ja, er zijn verschillende nachtclubs in de Kasbah waar je kunt genieten van muziek en dansen tot in de vroege uurtjes. De toegangsvoorwaarden verschillen per club en kunnen afhankelijk zijn van de dag van de week en het tijdstip van de avond. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de dresscode en de toegangsvoorwaarden voordat je een nachtclub bezoekt. Voor de meeste clubs in Kasbahgeldt een minimale leeftijd van 18 jaar.

Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link