Gran Canaria met kinderen

Tips over wat je het beste kunt doen met kinderen op Gran Canaria. Maar ook kindvriendelijke hotels en appartementen.

Waarom naar Gran Canaria met kinderen

Er zijn volgens ons een aantal redenen waarom Gran Canaria een ideale bestemming is voor als je met kinderen op vakantie gaat. Natuurlijk zie je veel van deze redenen ook terug op andere vakantiebestemmingen en is dit voor iedereen anders, maar hier zetten we een aantal voor ons belangrijke redenen op een rij!

(Bijna) altijd lekker weer

Laten we maar met de deur in huis vallen: op Gran Canaria is het bijna altijd lekker weer! Ideaal als je met kinderen naar Gran Canaria gaat is dat het bijna altijd lekker weer is, maar nooit echt te warm, zelfs niet in de zomer. Het is echter een ideale vakantiebestemming om in de meivakantie of herfstvakantie met kinderen naar toe te gaan. Dan kan het weer in andere plaatsen in Europe namelijk nog wel eens wisselvallig zijn.

Veel all inclusive hotels

Het voordeel van allinclusive hotels en resorts is dat je alles bij de hand hebt. Je hoeft dus niet perse van het terrein af als je wilt gaan uiteten, maar je kunt gewoon naar het restaurant binnen op het terrein en het eten zit ook nog eens bij de prijs inbegrepen. Handig als je kleine kinderen hebt zodat je niet nog eens een hele poos op zoek moet naar dat ene restaurants.

Meeste hotels hebben een zwembad

Veel hotels die dicht bij het strand zijn of juist een stadhotel zijn, hebben vaak geen zwembad. Toch hebben bijna alle hotels op Gran Canaria ook een zwembad. Een zwembad is vaak handig met kleine kinderen omdat het makkelijker is om overzicht te houden of om bijvoorbeeld even snel een uurtje in de zon te liggen of te zwemmen.

Zandstranden

Bijna overal vind je een zandstrand. Of je nu een baby, peuter, kleuter of al een wat ouder kindje hebt, bijna elk kind houdt ervan om lekker in het zand te spelen! Bovendien is de kans dat ze zich pijn doen bij een zandstrand vele malen kleiner dan bij een kiezelstrand.

Rustige strandvakanties

Naast de drukke toeristenplaatsen zoals Maspalomas en Playa del Ingles, zijn er ook rustigere dorpen waar je een heerlijke kindvriendelijke strandvakantie kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan Playa Taurito en San Agustin. Door weg te zijn van de drukte, kun je niet alleen lekker ontspannen, maar is het ook makkelijker om je kindje in de gaten te houden!

Activiteiten met kinderen

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de leeftijd van je kindje en de meeste kinderen worden al blij van het strand en de zee of het zwembad. Maar Gran Canaria heeft ook een aantal activiteiten die extra leuk zijn voor kinderen.

  • Pretpark Holiday World. Van reuzenrad tot achtbaan, meer dan 30 attracties vind je in dit pretpark in Maspalomas.
  • Het Wild Westen dorp Sioux City. Een themapark gelegen in San Agustin waar je als cowboy terug in de tijd gaat.
  • Palmitos Park. Naast de vele vogels en mooie fauna, kun je in Palmitos Park ook dolfijnen zien optreden!
  • Waterpark. Op Gran Canaria heb je een van de grootste waterparken van Europa: het Aqualand waterpark. Niet alleen leuk voor jongen kinderen, ook voor volwassenen is dit een leuk dagje uit.
  • Cocodrilo Park. Is een krokodillenpark in Aguïmes waar je meer dan 300 krokodillen, reptielen en andere tropische dieren kunt zien. Een dierentuin, maar dan net iets anders! Geopend vrijdag, zaterdag en zondag.
  • Kinder Technologie Museum in Las Palmas. Het Elder Museo de la Cienca y la technologia bevindt zich in de hoofdstad en is goed te vergelijken met het Nemo in Amsterdam.

Lees hier meer over de leukste bezienswaardigheden op Gran Canaria.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link