Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Gran Canaria, ondanks dat het een klein eiland is, heeft veel moois te bieden! Van mooie stranden en natuur tot interessante musea en gezellige marktjes. Wij zetten de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rij!

Het strand van Playa del Inglés

Misschien is het niet helemaal een bezienswaardigheid, maar Playa del Inglés is toch wel dé trekpleister van Gran Canaria! Het betekent ‘het strand van de Engelsen’ maar is hét strand van het eiland voor toeristen uit alle windstreken. Je kunt hier heerlijk op een zonnebedje zonnen, maar ook de zee heeft bijna altijd een aangename temperatuur voor een frisse duik. Naast zwemmen worden er ook verschillende watersporten aangeboden. Daarnaast vind je er een gezellige boulevard met vele restaurants en bars. Maar ben niet bang, Gran Canaria biedt meer dan alleen strand en massatoerisme, daarom geven we je nog 9 andere bezienswaardigheden op Gran Canaria die je niet mag missen!

Puerto de Mogan

Dit wordt ook wel vaker het Venetië van Gran Canaria genoemd!  Het heeft een netwerk van grachtjes die uiteindelijk uitmonden in de zee en talloze bruggetjes. Het is een pittoresk dorpje met schilderachtige kleurrijke huizen en je kunt er heerlijk rondslenteren en mooie foto’s maken. Op zowel maandag als vrijdag vindt er een markt plaats.
Lees hier meer over Puerto Mogan.

Roque Nublo

Een van de meest magische plekken van Gran Canaria is deze rots op het midden van het eiland! Roque Nublo betekent ‘Wolkenrots en vrij vertaald is het de rots die in de wolken staat. Via kronkelende paadjes kun je toch nog relatief makkelijk naar de top lopen. De top ligt op 1814 meter hoogte en daarmee is het een van de hoogste punten van de Canarische eilanden, alleen de Telde op Tenerife is hoger. Zorg er wel voor dat je voldoende water bij je hebt, het kan er namelijk best warm worden en het is een stevige klim!
Lees hier meer over de Roque Nublo.

De duinen van Maspalomas

In het verlengde van het strand van Playa del Inglés vind je de duinen van Maspalomas. Dunas de Maspalomas is een beschermd natuurgebied en bespaard gebleven van hotels en andere gebouwen. Het goede zand strekt zich uit zo ver je kunt kijken. Tegenwoordig zijn er paden aangelegd binnen de duinen zodat het toerisme de natuur niet kan verwoesten. Je kunt hier heerlijk wandelen en vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang is het heel fotogeniek. Desgewenst kun je ook een tochtje met een kameel maken.

Palmitos Park

Palmitos Park is een prachtig vogelpark in het zuiden van Gran Canaria en makkelijk te bereiken vanuit de meest populaire badplaatsen. Het park bestaat heeft onder andere een orchideeëntuin, een vlinderkas, een aquarium, een apeneiland en een dolfinarium. Er is dus veel mee te zien dan alleen vogels! Bij het aanleggen van het park is er goed rekening gehouden met de natuurlijk leefomgeving van de verschillende dieren. Naast de gedeeltes waar je “vrij” kunt rondlopen worden er ook op gezette tijden voorstellingen gegeven. Niet alleen als je op vakantie bent met je kinderen, maar ook voor stellen is dit een must see!

Jardín Botánico Canario

Nog meer natuur kun je vinden in de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo. Het ligt in Tafira Alta, ongeveer 7 kilometer van de hoofdstad Las Palmas. In deze botanische tuinen groeien maar liefst 500 verschillende soorten planten. Verder vind je hier watervallen, grotten en prachtig groene grasvelden. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden en na een ochtendje of middagje wandelen door deze botanische tuinen kom je weer even helemaal tot rust!

Faro de Maspalomas

Als je in Maspalomas bent, dan kun je er eigenlijk niet omheen; de vuurtoren. Deze 65 meter hoge vuurtoren stamt al uit 1886.

Caldera de Bandama

Deze vulkaan kun je bereiken door vanuit Tarifa naar  de 594 meter hoge top van de vulkaan Pico de Bandama te lopen. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het landschap, je kunt zelfs Las Palmas zien liggen. Naast de Pico de Bandama ligt de Caldera de Bandama, de grootste krater van Gran Canaria. Hij heeft een diameter van 1000 meter en is 200 meter diep. Dit gebied is uitermate geschikt voor mooie wandeltochten.

Kortom dit kleine doch fijne eiland heeft veel bezienswaardigheden die het de moeite waard maken om Gran Canaria te bezoeken.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA 
BESTE LAST MINUTES 2024

Bekijk de beste last minutes
voordat te laat is!
Gran
close-link