Bus op Gran Canaria

Als je geen auto of scooter wilt huren dan is de bus op Gran Canaria ook een goed alternatief. De busmaatschappij heet Global. De bus wordt ook wel liefkozend de GuaGua genoemd en ze zijn te herkennen aan hun opvallende groenblauwe kleur. In totaal zijn er enkele tientallen buslijnen en deze brengen je over het hele eiland.

Alle informatie vind je terug op hun website en is ook in het Engels beschikbaar.

Met de bus vanaf het vliegveld naar Playa del Ingles

Als je geen pakketreis hebt geboekt, dan moet je er vaak zelf voor zorgen om van het vliegveld naar je accommodatie te komen. Dit kan met een taxi, maar ook busvervoer is hierbij een handige en goedkope optie. Ook hierbij maak je gebruik van de blauwe bus van Global.

Zodra je aangekomen bent op het vliegveld en de babagehal uit bent, dan neem je de roltrap naar een niveau hoger. Hier vind je voor de deur de vertrekhal van de bus. Lijn 66, 90 en 91 brengen je daarna naar het Zuiden van het eiland. Raadpleeg de dienstregeling om te zien welke bus jou het makkelijkste van het vliegveld naar Playa del Inglés of een andere badplaats brengt.

Bus Playa del Inglés naar Las Palmas

Als je in Playa del Ingles logeert en een dagje de hoofdstad Las Palmas wilt bezoeken dan is de bus ideaal. De eerste halte van deze buslijn is bij de Faro de Maspalomas maar er zijn alleen al in Playa del Ingles enkele stops. Vanuit daar gaat de bus via de autoweg 1 naar Las Palmas en ook hier kun je weer kiezen uit een van de vele haltes.

Belangrijkste buslijnen

Bus 60: Aeropuerto de Gran Canaria – Las Palmas de Gran Canaria
Bus 66: Aeropuerto de Gran Canaria – Faro de Maspalomas
Bus 90: Telde – Faro de Maspalomas
Bus 91: Playa del Cura – Las Palmas de Gran Canaria

De prijs

Een kaartje voor de bus op Gran Canaria is relatief goedkoop. Voor een enkeltje van het vliegveld naar Playa del Ingles betaal je € 3,50 als je in de bus betaalt (peildatum april 2022). Voor een enkeltje vanaf het vliegveld naar het grote busstation San Telmo in Las Palmas betaal je € 2,30. Van Playa del Ingles naar Las Palmas kost je ook € 3,50 en hiervoor steek je zo ongeveer het hele eiland over.

Aan boord van de bus kun je betalen met cash of met pinpas. Daarnaast is het mogelijk om vooraf een kaartje te kopen bij een automaat of betaalloket.

Kinderen onder de vier jaar die op schoot zitten, mogen gratis met de bus mee.

autohuur Gran Canaria

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA BESTE VROEGBOEKACTIES 2024

Bekijk de beste vroegboekacties met scherpe prijzen!
Gran
close-link