De Bus op Gran Canaria

Als je geen auto wilt huren dan is de bus op Gran Canaria ook een goed alternatief. De busmaatschappij heet Global. De bus wordt ook wel liefkozend de GuaGua genoemd en ze zijn te herkennen aan hun opvallende blauwe kleur. In totaal zijn er enkele tientallen buslijnen en deze brengen je over het hele eiland.

Alle informatie vindt je terug op hun website en is ook in het Engels beschikbaar.

Met de bus vanaf het vliegveld naar Playa del Ingles

Als je geen pakketreis hebt geboekt, dan moet je er vaak zelf voor zorgen om van het vliegveld naar je accommodatie te komen. Dit kan met een taxi, maar ook de bus is hierbij een handige en goedkope optie. Ook hierbij maak je gebruik van de blauwe bus van Global. Zodra je aangekomen bent op het vliegveld en de babagehal uit bent, dan neem je de roltrap naar een niveau hoger. Hier vind je voor de deur de vertrekhal van de bus. Lijn 66, 90 en 91 brengen je daarna naar het Zuiden van het eiland. Raadpleeg de dienstregeling om te zien welke bus jou het makkelijkste van het vliegveld naar Playa del Inglés of een andere badplaats brengt.

Bus Playa del Inglés naar Las Palmas

Als je in Playa del Ingles logeert en een dagje de hoofdstad Las Palmas wilt bezoeken dan is de bus ideaal. De eerste halte van deze buslijn is bij de Faro de Maspalomas maar er zijn alleen al in Playa del Ingles enkele stops. Vanuit daar gaat de bus via de autoweg 1 naar Las Palmas en ook hier kun je weer kiezen uit een van de vele haltes.