Bus op Gran Canaria

Als je geen auto of scooter wilt huren dan is het openbaar vervoer en met name de bus op Gran Canaria ook een goed alternatief! Op het eiland heb je qua openbaar vervoer alleen de bus, echter het is een zeer uitgebreid netwerk waardoor je bijna alle uithoeken van het eiland kunt bezoeken.

Openbaar vervoer op Gran Canaria

Het openbaar vervoer op Gran Canaria bestaat uit slechts twee busmaatschappijen: Global en Guaguas Municipales.

Busmaatschappij Global

Busmaatschappije Global is de grootste en zorgt voor het vervoer over het gehele eiland. Ze zijn te herkennen aan hun opvallende blauwe bussen. De bussen van Global zijn modern en comfortabel, en bieden airconditioning voor een aangename reis, vooral op warme dagen.

In totaal zijn er enkele tientallen buslijnen en deze brengen je over het hele eiland.  De bussen rijden 24 uur per dag en er zijn verschillende soorten kaartjes beschikbaar, waaronder enkele reizen, dagkaarten en meerdaagse kaarten. Global heeft ook een app waarmee je de dienstregeling en routes kunt bekijken, en zelfs kaartjes kunt kopen. Het is een handige tool om je reis te plannen en te volgen.

Alle informatie vind je terug op hun website en is ook in het Engels beschikbaar.

Guaguas Municipales

Daarnaast heb je ook de busmaatschappij Guaguas Municipales. Deze bussen vind je alleen terug in en rondom de hoofdstad Las Palmas. Deze gele bussen wordt door de lokale bevolking ook wel liefkozend de GuaGua genoemd.

Net als bij Global zijn er verschillende soorten kaartjes beschikbaar, waaronder enkele reizen en dagkaarten. Guaguas Municipales heeft ook een app waarmee je de dienstregeling en routes kunt bekijken.

Belangrijke routes met de bus

Met de bus vanaf het vliegveld naar Playa del Ingles

Als je geen pakketreis hebt geboekt, dan moet je er vaak zelf voor zorgen om van het vliegveld naar je accommodatie te komen. Dit kan met een taxi, maar ook busvervoer is hierbij een handige en goedkope optie. Ook hierbij maak je gebruik van de blauwe bussen van Global.

Zodra je aangekomen bent op het vliegveld en de babagehal uit bent, dan neem je de roltrap naar een niveau hoger. Hier vind je voor de deur de vertrekhal van de bus. Lijn 66, 90 en 91 brengen je daarna naar het Zuiden van het eiland. Raadpleeg de dienstregeling om te zien welke bus jou het makkelijkste van het vliegveld naar Playa del Inglés of een andere badplaats brengt.

Bus Playa del Inglés naar Las Palmas

Als je in Playa del Ingles logeert en een dagje de hoofdstad Las Palmas wilt bezoeken dan is de bus als openbaar vervoer ideaal. De eerste halte van deze buslijn is bij de Faro de Maspalomas maar er zijn alleen al in Playa del Ingles enkele stops. Vanuit daar gaat de bus via de autoweg 1 naar Las Palmas en ook hier kun je weer kiezen uit een van de vele haltes.

Las Palmas de Gran Canaria naar Maspalomas

Als je van plan bent om van Las Palmas de Gran Canaria naar Maspalomas te reizen, dan is buslijn 66 de beste optie voor jou. Deze buslijn vertrekt vanaf het vliegveld van Gran Canaria en rijdt via het centrum van Las Palmas de Gran Canaria naar Maspalomas. Onderweg stopt de bus op verschillende plaatsen, zoals San Fernando en Playa del Inglés. De rit duurt ongeveer een uur en kost ongeveer €6.

Puerto de Mogán naar Playa del Inglés

Als je van plan bent om van Puerto de Mogán naar Playa del Inglés te reizen, dan is buslijn 1 de beste optie voor jou. Deze buslijn vertrekt vanaf Puerto de Mogán en rijdt via verschillende plaatsen, zoals Puerto Rico en Arguineguín, naar Playa del Inglés. Onderweg stopt de bus op verschillende plaatsen, zoals de jachthaven van Puerto Rico en het strand van Arguineguín. De rit duurt ongeveer 45 minuten en kost ongeveer €3.

Belangrijkste buslijnen

Bus 60: Aeropuerto de Gran Canaria – Las Palmas de Gran Canaria
Bus 66: Aeropuerto de Gran Canaria – Faro de Maspalomas
Bus 90: Telde – Faro de Maspalomas
Bus 91: Playa del Cura – Las Palmas de Gran Canaria

Buslijnen Gran Canaria

De prijs en tickets

Een kaartje voor de bus op Gran Canaria is relatief goedkoop. Voor een enkeltje van het vliegveld naar Playa del Ingles betaal je € 3,50 als je in de bus betaalt (peildatum april 2022). Voor een enkeltje vanaf het vliegveld naar het grote busstation San Telmo in Las Palmas betaal je € 2,30. Van Playa del Ingles naar Las Palmas kost je ook € 3,50 en hiervoor steek je zo ongeveer het hele eiland over.

Aan boord van de bus kun je betalen met cash of met pinpas. Daarnaast is het mogelijk om vooraf een kaartje te kopen bij een automaat of betaalloket.

Kinderen onder de vier jaar die op schoot zitten, mogen gratis met de bus mee.

Als je met de bus wilt reizen op Gran Canaria, zijn er verschillende tarieven en tickets beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende opties:

  • Enkeltje: Dit ticket is geldig voor één enkele reis en kan worden gekocht bij de buschauffeur. De prijs van een enkeltje varieert afhankelijk van de afstand die je aflegt. Zo kost een enkeltje van het vliegveld naar Playa del Ingles € 3,50 als je in de bus betaalt, en € 2,95 als je het ticket van tevoren online koopt via de website van Guaguas Global. Een enkeltje van het vliegveld naar het grote busstation San Telmo in Las Palmas kost € 2,30 als je in de bus betaalt, en € 1,95 als je het ticket van tevoren online koopt.
  • Retourticket: Als je van plan bent om dezelfde dag terug te reizen, kan een retourticket voordeliger zijn dan twee enkeltjes. Retourtickets zijn beschikbaar voor bepaalde routes en kunnen worden gekocht bij de buschauffeur.
  • Bono Guagua: Dit is een oplaadbare kaart waarmee je korting krijgt op de reguliere tarieven. Je kunt de kaart online kopen via de website van Guaguas Global, bij een van de verkooppunten op het eiland of bij de buschauffeur. De korting varieert afhankelijk van het bedrag dat je oplaadt. Zo krijg je bij een oplading van € 15,- tot € 59,- 20% korting, bij een oplading van € 60,- tot € 99,- 30% korting en bij een oplading vanaf € 100,- 40% korting.
  • Bono Residente: Als je op Gran Canaria woont, kun je een speciale korting krijgen met de Bono Residente. Deze kaart is alleen beschikbaar voor inwoners van de Canarische Eilanden en kan worden gekocht bij de verkooppunten op het eiland. Met de Bono Residente krijg je 50% korting op de reguliere tarieven.

autohuur Gran Canaria

De belangrijkste busstations

Zowel de hoofdstad Las Palmas als in het zuiden van het eiland vind je grote busstations die een knooppunt zijn voor de meeste routes in dat deel van het eiland.

San Telmo Busstation

San Telmo Busstation is gelegen in het centrum van Las Palmas de Gran Canaria en is het belangrijkste busstation van de stad. Hier vind je bussen die naar alle delen van het eiland rijden, inclusief de luchthaven. Het busstation heeft meerdere perrons en een informatiebalie waar je terecht kunt voor vragen over de dienstregeling en ticketprijzen.

Santa Catalina Busstation

Santa Catalina Busstation is gelegen naast het Santa Catalina Park in Las Palmas de Gran Canaria. Dit busstation is vooral handig als je naar het zuiden van het eiland wilt reizen. Vanaf hier vertrekken bussen naar populaire bestemmingen zoals Maspalomas en Playa del Inglés. Het busstation heeft ook een informatiebalie en enkele eetgelegenheden.

Faro de Maspalomas

Het grootste busstation in het Zuiden van het eiland is bij Faro de Maspalomas. Dit is een aankomst- en vertrekpunt voor de buslijnen die de verschillende toeristische en minder toeristische plekken in het zuiden met elkaar verbinden.

Veelgestelde vragen openbaar vervoer

Wat zijn de dienstregelingen van de Global bussen op Gran Canaria?

De dienstregelingen van de Global bussen op Gran Canaria variëren afhankelijk van de route en de dag van de week. Over het algemeen rijden de bussen van 6.00 uur ’s ochtends tot middernacht. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Het is raadzaam om de dienstregelingen te controleren voordat je op reis gaat.

Hoeveel kost een dagkaart voor het busvervoer op Gran Canaria?

Een dagkaart voor het busvervoer op Gran Canaria kost ongeveer € 6,00. Deze kaart biedt onbeperkte ritten op de bussen van Global gedurende één dag. Dit kan een goede optie zijn als je van plan bent om veel te reizen op één dag.

Waar kan ik een plattegrond van de buslijnen op Gran Canaria vinden?

U kunt een plattegrond van de buslijnen op Gran Canaria vinden op de website van Global. De plattegrond toont alle routes van de bussen van Global op het eiland. Je kunt de plattegrond ook vinden bij de busstations en toeristische informatiecentra.

Is er een mobiele app beschikbaar voor busdiensten op Gran Canaria?

Ja, er is een mobiele app beschikbaar voor busdiensten op Gran Canaria. De app heet “Guaguas Global” en is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Met de app kun je de dienstregelingen bekijken, kaartjes kopen en de locatie van de bussen in realtime volgen.

Hoe reis ik met de bus vanaf de luchthaven naar andere delen van Gran Canaria?

U kunt vanaf de luchthaven met de bus naar andere delen van Gran Canaria reizen door een bus van Global te nemen. Er zijn verschillende routes beschikbaar die verschillende delen van het eiland bedienen. Je kunt de dienstregelingen en routes vinden op de website van Global of in de app.

Waar kan ik een buskaartje kopen op Gran Canaria?

U kunt een buskaartje kopen bij de buschauffeur of bij de kaartautomaten bij de busstations. Je kunt ook kaartjes kopen via de mobiele app van Guaguas Global. Het is belangrijk om te weten dat er geen terugbetalingen worden gegeven voor kaartjes die zijn gekocht bij de buschauffeur.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Gran Canaria

TUI logo TUI BEKIJK
Agaeta vakantie Corendon BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden Vakantiediscounter BEKIJK
Agaeta Gran Canaria Prijsvrij BEKIJK
sunweb Sunweb BEKIJK
Agaeta bezienswaardigheden D-Reizen BEKIJK
Agaeta aanbiedingen Thomas Cook BEKIJK
Agaeta op Gran Canaria De Jong Intra BEKIJK
Agaeta klimaat Suntip BEKIJK
Zon, zee en ultiem genieten!

GRAN CANARIA BESTE VROEGBOEKACTIES 2024

Bekijk de beste vroegboekacties met scherpe prijzen!
Gran
close-link